burleanuBurleanu a răspuns, astfel, oficial clubului CS Mioveni, în urma scrisorii deschise, adresată de argeşeni după sfertul de cupă CS Mioveni – CFR Cluj.
„Personal, consider că, în lipsa unei reglementări specifice pentru această situaţie, ar trebui să primeze spiritul jocului pe care îl iubim cu toţii. Cu atât mai mult într-o competiţie de tradiţie cum este Cupa României. Dacă CFR va accepta rejucarea partidei, nu văd de ce nu am putea crea un precedent al bunelor practici în spiritul fair-play-ului. (…) Spiritul de fair-play repre­zintă un element fundamental în dezvoltarea fotba­lului, iar promovarea lui constituie pentru mine o prioritate”, le-a scris Bur­leanu, argeşenilor.
Şeful FRF a precizat că posibilitatea rejucării meciului din Cupa României va fi analizată şi de Comitetul Executiv al FRF, care s-a întrunit luni.
Conducerea clubului argeşean a contestat golul trei al echipei CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României, din 2 decembrie. La scorul de 3-2 pentru CS Mioveni, un jucător al echipei din Liga a II-a a trimis în mod voluntar mingea în afara terenului pentru ca un coechipier să primească îngrijiri medicale, însă la reluarea jocului fotbaliştii formaţiei CFR Cluj nu au returnat adversarilor balonul, înscriind golul de 3-3. Ulterior, CFR Cluj a marcat încă un gol, obţinând calificarea în semifinalele Cupei României, cu scorul de 4-3.
La 3 decembrie, conducerea clubului CS Mioveni i-a cerut preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, printr-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului cu formaţia CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei României, în spiritul fair-play-ului.
Oficialii grupării CS Mioveni au anunţat, la 9 decembrie, că iau în calcul retragerea din campionat în cazul în care Federaţia Română de Fotbal nu dispune rejucarea meciului cu CFR Cluj din Cupa României.

Recomandările redacției