Administrația județeană a aprobat numărul burselor de ajutor social și de merit, pe care le vor primi tinerii arădeni din învățământul special. Pentru semestrul II al anului școlar 2019-2020 se vor acorda un număr de 130 burse de ajutor social pentru motive medicale, pentru copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, 38 de burse pentru ajutor social pentru copiii de la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad și opt burse de merit. Dosarele privind atribuirea burselor sociale și a burselor de merit au fost analizate și aprobate de comisiile de specialitate din cadrul unităților de învățământ.

Bursele n-au fost majorate. Conform legislației, în anul şcolar 2019-2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019.

Așadar, atât pentru pentru bursele de ajutor social cât și pentru bursele de merit, cuantumul valoric este de 250lei/bursă pe lună. Aceste burse sunt de ajutor pentru tinerii care învață în unități de învățământ special.

Recomandările redacției