Business cu vieți umane

1
747

 

 

de VOICU SIDA 

După o viață de muncă, abia aștepți să savurezi pensia, să te bucuri de liniște și să trăiești fiecare zi pe care ți-o mai dă Dumnezeu, ca pe un cadou. Numai că în vremurile de astăzi nu știi ce îți poate rezerva ziua următoare, atât din punct de vedere al pandemiei, cât și al „surprizelor“ neplăcute și periculoase pe care ți le pregătește societatea.

În primul rând, aș vrea să vorbim despre sănătate, care la noi lasă de dorit de la o zi la alta. Iar pandemia asta devine până la urmă un business, pentru că ce mai contează astăzi viața umană! Oamenii bolnavi de acest Covid sau de alte afecțiuni renunță pur și simplu la spitalizare și preferă să moară în patul lor și sub ochii celor dragi. Și atunci despre ce vorbim?

Ia să vă spunem un caz concret: testat pozitiv, când aud de un asemenea sistem, mi se face rău. Deși până la urmă se va demara o anchetă. La o oră destul de târzie, o duduie anunță testul pozitiv. „Anunț medicul să intrați în izolare“, îmi spune duduia. Ca să respect procedura legală, dau să îmi anunț medicul de familie, dar la telefon nu răspunde nici dracul. Iau legătura cu alți medici, de suflet, și până la urmă, a doua zi, medicul de suflet îmi trimite medicamentele necesare. Cel de familie – nici vorbă! Abia după două – trei zile se trezește și el că are pe lista sa un bolnav.

Oare ce suflet au unii dintre acești medici? Fuga după bani, poate într-o zi o să le ajungă. O să le ajungă astfel încât nu se vor mai bucura precum cei care așteaptă de la ei milă și responsabilitate.

Am zis că totuși să nu fac publică o discuție avută cu un politician arădean, dar m-am răzgândit atunci când mi-a zis că un medic bihorean este atât de mediatizat prin TV și presă privind rezultatele obținute în tratarea Covid-ului, încât pe politicianul arădean l-a deranjat atât de mult, că trebuie trimisă la Psihiatrie. Drept i-am și dat replica: ce să mai zicem de voi, că de dimineața de cum deschideți ochii și până seara la culcare ne mințiți. Și cum poți spune așa ceva despre acest medic care a salvat atâtea vieți?

M-am înfuriat atât de tare, că am sunat pe unde am știut și eu, prin Italia, Spania sau Canada și medicul român Flavia Groșan era cunoscut și apreciat peste tot unde am vorbit.

Au felicitat-o medici de afară pentru schema de tratament pe care a aplicat-o bolnavilor infectați de Covid. Știți, este vorba aia din popor: „Tot merge ulciorul la fântână, dar la un moment dat se și sparge“. Atunci va fi și la noi trezirea. Însă până atunci trăim vremurile că nu ai curajul să te duci la spital. Ce am ajuns?!

VOICU SIDA 

1 COMENTARIU

  1. Bine zici, Voicule! Când ai dreptate, te apreciez! Toate aspectele vieții noastre de zi cu zi au fost acaparate de indivizi dubioși, nepricepuți, dezinteresați de menirea lor socială și orientați doar spre binele lor – în detrimentul cetățenilor. N-avem ce le face, așa-i în democrație, lichelele se unesc și se ascund după legi făcute de ei în folosul lor, iar oamenii valoroși sunt anatemizați (aici presa ticăloșită are un mare rol). Pe oricare i-am votat să ne conducă în acești 30 de ani de marasm social, tot așa au procedat. Și-atunci, să te miri că oamenii de rând tânjesc după dictatură sau alte tendințe de autoritarism? Așa s-au născut marile curente totalitare, pe fondul nemulțumirilor sociale cauzate de politicienii corupți și de uneltele lor din administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.