UTA mai pierde un fotbalist înainte de seria de trei meciuri într-o săptămână. După Bogdan Stancu și Cristian Bustea a declarat forfait și Laszlo Balint își numără deja oamenii și a apelat la unul dintre juniorii echipei a doua, Andrei Gavrilă.
Cert este că și mijlocașul ofensiv va absenta pe gazon cel puțin două săptămâni. „Se știe că Bustea a avut probleme după meciul cu Snagovul, a reintrat cu Mioveniul dar nu era recuperat complet. Investigațiile suplimentare au arătat că mai are nevoie de o perioadă de repaus. Este vorba de o cicatrice mai veche pe inghinali. De fapt, a fost o mică leziune lângă cicatricea respectivă și există o doză de risc destul de însemnată dacă el va continua să joace. Decât să riscăm cu el, preferăm să-l menajăm și să se trateze în perioada perioada următoare cu tot ceea ce este necesar. Încercăm să-l avem apt sută la sută pentru că va urma o perioadă extraordinar de aglomerată și avem nevoie de toată lumea în primul rând din punct de vedere medical. În locul lui Bustea, a venit la prima echipă un alt mijlocaș ofensiv. Este vorba despre Andrei Gavrilă, un copil cu potențial. Eu am mai remarcat câțiva câțiva copii care pot face pasul cel puțin la antrenamentele primei echipe”, a menționat Laszlo Balint.
Întrebat dacă apropierea celor trei partide consecutive de pe sintetic nu îi dă ceva emoții privind alte nedorite accidentări, Laszlo Balint a adăugat: „Bineînțeles că suprafața sintetică e nu e tocmai bună pentru musculatura și încheieturile jucătorilor, deși la Ciucur a fost vorba despre o mișcare nefericită pe teren de iarbă, când și-a rupt tendonul, Pușcaș a venit cu o problemă veche, se pare că și la Bustea este aceeași problemă, în urma unei cicatrici din trecut. Într-adevăr, la Stancu am spus că, pe fondul încărcării ce apărea după fiecare meci, se poate ca sinteticul să-i fi făcut mai rău. După cum știți, strategia noastră este de a ne antrena cât mai puțin pe terenul sintetic și facem un antrenament în preziua jocului în care nu avem parte de intensitate tocmai în ideea în care vrem să evităm aceste pro­bleme de încărcare musculară și de uzură articulară, dar intervine meciul. Ori la meciuri, știți și dumneavoastră cum e în sport, intensitatea este maximală și atunci cred că aceste probleme sunt ine­rente. Vreau să vă gândiți și la faptul că pentru noi urmează o perioadă în care avem patru meciuri în două săptămâni pe sintetic. Am jucat deja cu Mioveni, jucăm la Pandurii, vine Dinamo și apoi cu Daco-Getica. Sunt probleme din punctul ăsta de vedere, chiar niște semne de îngrijorare. Bineînțeles, abordăm fiecare meci la victorie, dar preocuparea și do­rința noastră este să ieșim cu toții sănătoși din această perioadă. Dar, repet, indiferent de context, indiferent de conjunctură, noi suntem obligați să găsim soluții sau să aliniem un prim «unsprezece» competitiv pentru că, din punctul meu de vedere, avem un lot bun. Chiar dacă acum suntem destul de subțiri numeric, dar sunt convins că putem face față cu brio următoarei perioade”, a concluzionat Laszlo Balint.
Așadar, în acest moment în Infermeria „Bătrânei Doamne” sunt Coulibaly, Pușcaș, Ciucur, Stancu și Bustea, toți fotbaliști cu pretenții de titulari în „alb-roșu”.

Recomandările redacției