Buteni, Vinga și Lipova intră în scenariul roșu

0
344

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat scenariile din județul Arad, în funcție de incidența calculată la mia de locuitori.

Buteni, Vinga, Lipova intră în scenariul roșu, de sâmbătă, cu o incidență de peste 3 la mia de locuitori. Incidența s-a menținut peste acest prag și în Zăbrani și Iratoșu, astfel încât în acest scenariu avem acum 17 locallități.

În localitățile Șimand, Curtici și Nădlac a fost depășită incidența de 1,5/1000 de locuitori, fără a o depăși pe cea de 3/1000 de locuitori, aceste localități intrând în scenariul galben. Incidența s-a menținut în acest interval în Bocsig, Hălmagiu, Macea și Zădăreni, astfel încât avem 23 de localități în scenariul galben.

Incidența a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori în Șiștarovăț, care a „căzut” în scenariul verde. În acest ultim scenariu sau mai rămas 38 de localități.

De asemenea, conform unei alte hotărâri, începând cu data de 27 martie se suspendă activitatea în piețele auto de pe teritoriul județului Arad, pentru localitățile din scenariul roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.