Buteniul s-a „vopsit” în Văsoaia pentru al patrulea trofeu la Cupa Sămădăilor

0
327

Al șaptelea episod al Cupei Sămădăilor a adunat la Sala de Sport din Beliu 14 echipe, majoritatea participante și la precedentele ediții. Sămădăii, World Class, Beliu, Văsoaia, Gurahonț, Ineu A, Bocsig, Buteni, Comănești, Ineu B, Sâmbăteni, Groșeni, Sântana, Dinamic Ineu s-au duelat timp de două zile în fața a numeroși susținători. Ca și denumire, am avut parte de o nouă campioană, numai că Buteniul s-a „vopsit” în Văsoaia, adăugându-și – practic – în palmares al patrulea trofeu.
După faza grupelor s-au jucat sferturile și semifinalele: Gurahonț – Văsoaia 0-1, Dinamic Ineu – Beliu 2-3. În finala mică, a fost nevoie de lovituri de departajare în Dinamic Ineu – Gurahonț 3-2 (0-0).
Finala mare a fost la discreția celor de la Văsoaia, care au surclasat gazdele din Beliu, prin reușitele semnate Bîrdan, Hulbăr și Dobra. „Suntem din nou cei mai buni, suntem fericiți și am meritat această a patra cupă. Deoarece s-a mai înscris o echipă din Buteni, doar cu jucători din localitate, le-am cedat numele și ne-am luat numele de Văsoaia, dar majoritatea suntem cei care am luat cele 3 trofee. Le mulțumesc băieților pentru seriozitate și implicare, căci ne doream mult să ne apărăm titlu”, a spus căpitanul campionilor, Georgian Hulbăr, care i-a avut alături pe: Cosmin Merșca – Teodor Mihuț, Cosmin Dobra, Sebastian Susan, Ștefan Onoc, Robert Sandu, Sergiu Bîrdan, Flavius Raț, Zoltan Vekaș și Silviu Lazăr.
Trofeul „Sămădăul special” i-a revenit lui Octavian „Moro” Purtan (CS Beliu), iar Sebastian Susan a fost desemnat din nou golgheterul competiției. Portarul Merșca a primit și el o plachetă pentru cel mai bun portar al întrecerii.
Filipaș: „A fost o competiție reușită. La anul viitor o îmbunătățim un pic pentru a fi mai atractivă ”
Organizatori ai Cupei Sămădăilor au fost și de această dată Petre Bulza, președintele Gloriei Lunca Teuz Cermei, Costel Filipaș, antrenorul echipei de Liga a IV-a din Beliu și Emanuel Horhat, primarul comunei Beliu. „A ieșit și de această dată o competiție a prieteniei și a bucuriei de a face mișcare în perioada în care fotbalul mare ia o pauză. Și în acest an am avut parte de o prezență serioasă și a câștigat din nou Buteniul, sub noua denumire. Îi felicit, au meritat, bravo lor, sunt și eu bucuros că am avut printre ei patru jucători legitimați la Beliu și – bineînțeles – sunt mulțumit și că Beliu a ajuns în finală. Aș vrea să-i mulțumim primarului Emanuel Horhat, care ne-a pus la dispoziție sala din localitate și lui Petre Bulza, inima acestei Cupe, dar și arbitrilor Andras și Sebastian Mako. Dar, aprecierea noastră merge și pre toți participanții la acest frumos eveniment fotbalistic, de tradiție deja pentru zona Beliu. Au fost momente bune, a fost mai bine decât anul trecut, s-a jucat cu determinare, cu ambiție și dorință de victorie. Ca minus, am sesizat o creștere a numărului faulturilor, ca rezultat al excesului de zel și ne gândim ca, poate, anul viitor vom veni cu o nouă regulă. Ceva de genul, la 6 faulturi de echipă, o lovitură de pedeapsă și poate, de ce nu, să jucăm 4+1 și nu 5+1”, a subliniat Costel Filipaș.
Horhat: „Sprijinim sportul cu toate puterile noastre”
Comuna Beliu a încheiat un an important pentru sportul rege din localitate. A promovat din nou în liga a patra și are speranțe că va reuși să se mențină în acest eșalon. „Ne bucurăm că avem mulți prieteni care ne calcă pragul an de an pentru această competiție de tradiție rezervată celui mai frumos sport de echipă, fotbalul. Felicit câștigătorii, felicit toți participanții, mă bucur și că au fost și spectatori. Au făcut o atmosferă plăcută, a fost frumos, într-un cuvânt. Primăria și Consiliul Local Beliu sprijină sportul cu toate puterile lor, am investit în baza materială, sala de sport cu tribună, iar stadionul cu dotări mo­derne sunt deschise tuturor iubitorilor de mișcare din zonă. Ne bucurăm de orice competiție pe care o găzduim și vă invităm de pe acum la Beliu, la «zona» campionatului de fotbal în sală organizată de AJF Arad în ianuarie”, a transmis și Emanuel Horhat, primarul belenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.