Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25% pe an, în şedinţa din 5 februarie 2013, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

De asemenea, BNR a mai hotărât gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 februarie 2013. Comunicatul de presa detaliat va fi prezentat in cadrul unui briefing de presa, marţi la ora 15:00.

Membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) au arătat, în cadrul unui sondaj intern, că banca centrală ar putea menţine dobânda de politică monetară în şedinţa de marţi. Potrivit acestora, în 2014 dobânda cheie ar putea scădea până la 4,75%.

 

Recomandările redacției