Deși calculele hârtiei o dădeau mare favorită în fața unei formații vecină de clasament, care mai și jucase 90 de minute joi într-o restanță, iar ziua de sâmbătă a petrecut-o pe drum, UTA a fost de nerecunoscut și a pierdut lamentabil. Practic, arădenii au evoluat în ton cu sărbătoarea de ieri (Paștele Morților) în fața celor de la Snagov, care a defilat pe „Otto Greffner” din Șiria.
Cu Manea și Dinculescu fundași laterali, Ionuț Popa a căutat să nu riște prea mult în defensivă, dar nu avea să obțină rezultatul scontat. După două-trei situații ale gazdelor, ilfovenii au accelerat puțin și, după ce Bodea a intervenit salvator în fața lui Bustea, au deschis tabela. În minutul 16, același Bustea a executat un corner de pe stânga, iar I. Șerban a trimis cu capul în plasă cu toată opoziția portarului advers. „Roș-albii” s-au trezit de abia la mijlocul reprizei, dar șuturile lui Buia (din lovitură liberă de la 16 metri) și Curtuiuș („foarfecă” laterală din careu) au ocolit de puțin vinclul porții lui Iacob. Vizitatorii au dat impresia că se mulțmesc cu avantajul fragil la pauză dar nu a fost așa. În penultimul din cele 6 minute de prelungire, Huiban a câștigat un duel fizic cu Roșca, i-a întors balonul lui Munteanu, care a trimis imparabil sub transversală din 15 metri.
Așadar, repriza a doua s-a reluat de la scorul de 0-2, dar și cu Prună în locul lui Stahl în efectivul amfitrionilor. Și tocmai acesta avea să reaprindă speranțele utiștilor într-un rezultat pozitiv printr-o parabolă perfectă, cu efect, din 14 metri lateral dreapta, ce a poposit la vinclul lui Anca Trip, care-l înlocuise pe Iacob înaintea pauzei. 1-2, din minutul 56. Totuși, UTA nu mai găsit resursele să atace periculos buturile Sportului, ba, mai mult, s-a lăsat surprinsă în apărare. Șutul puternic al lui Huiban respins cu piciorul de Bodea a prefațat golul de 1-3. Acesta a căzut în minutul 78, din latul lui Borțoneanu, care a profitat de o acțiune personală a lui Ferfelea. O lovitură liberă executată puternic, dar pe direcția portarului de Hlistei și un șut în blocaj al lui Curtuiuș, au fost ultimele zvâcniri a unei echipe neputincioase. În schimb, ilfovenii au mai punctat odată, în cel de-al patrulea minut de prelungire, atunci când Vlădoiu a făcut o cursă de 60 de metri și i-a oferit bucuria golului doi lui Borțoneanu.
La 1-4, UTA începe să aibă din nou emoții cu salvarea de la retro­gradare, iar peste zece zile are și o datorie morală în fața fanilor în derby-ul cu Poli.
Formații:
UTA: Bodea – Al. Manea, Mar­kovic (68 Jorza), Roşca, Dinculescu (52 D. Popa) – Tănase, Petra – Stahl (46 Prună), Buia, Hlistei – Curtuiuş. Director teh­nic: Ionuţ Popa; Antrenor: Cris­tian Todea
Sportul: Fl. Iacob (40 Anca-Trip) – Şt. Vlădoiu, Lică, I. Şerban, Bg. Stancu – Jamali, Al. Radu, Mun­teanu (65 Borţoneanu) – Buștea, Huiban (76 Ferfelea), S. Costache. Antrenor: Valeriu Răchită
Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Patricia Samsudean (Timișoara); rezervă: Mihai Domșa (Aiud)
Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj Napoca), Daniel Sabău (Zalău).

Recomandările redacției