După ce a reușit să o elimine din Guvern pe Sevil Shhaideh, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale președintelui PSD Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a făcut ce-a făcut și a pus-o într-o situație imposibilă și pe Carmen Dan, o altă fidelă a liderului social-democrat.
Dacă în ceea ce o privește pe Shhaideh, pretextul a fost dosarul Belina, ministrul de Interne Carmen Dan se pare că a intrat ca musca-n lapte, într-un joc prea mare pentru ea, pe care s-a dovedit că nu-l poate controla, după cum nu se poate controla întotdeauna nici când vorbește în public și face anumite greșeli de exprimare taxate la sânge până și de angajații din MAI, care au ajuns să facă bășcălie de ea pe Facebook. Să fie doar asta, și ar fi fost suficient să se gândească serios la o posibilă demisie, pentru că un ministru de interne de care râd agenții de poliție nu este tocmai omul potrivit la locul potrivit.
Dar să revenim la intratul ca musca-n lapte. După ce s-a descoperit că pedofilul care a alertat o țară întreagă este de fapt un agent de poliție rutieră, Carmen Dan a vrut să cadă niște capete, cerând demiterea lui Bogdan Despescu, șeful Poliției Române și a lui Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri, un polițist despre care se spune că este foarte respectat, dar care a avut tupeul să critice legile justiției, pe motiv că sunt făcute pentru a veni în sprijinul infractorilor și pentru a îngreuna munca polițiștilor. Că a vrut capul lui Despescu, mai treacă-meargă, dar nu prea înțeleg motivele invocate în cazul celuilalt. Și iată, o nouă pâine de mâncat pentru criticii PSD și ai lui Liviu Dragnea.
Cum șeful Poliției poate fi demis doar de prim-ministru, e adevărat, la propunerea ministrului de Interne, Carmen Dan s-a plasat din start într-o situație fără ieșire, nediscutând în prealabil cu șeful Guvernului despre acest subiect. Dacă premierul refuză pur și simplu să-l schimbe pe șeful IGPR, ministrul care a cerut acest lucru în mod public este OBLIGAT să-și dea demisia, dacă nu vrea ca nivelul respectului de care se bucură în minister să coboare sub genunchiul broaștei. Iar dacă Tudose vrea să scape de ministrul lui Dragnea, nu are decât să-l mențină în funcție pe Despescu și să aștepte. Premierul, șahist fiind, a amânat însă această mutare, susținând că șeful IGPR are la dispoziție o săptămână, dacă îmi aduc bine aminte, pentru a întocmi un raport. A atacat însă într-o altă direcție, făcând-o, cu subiect și predicat, mincinoasă pe șefa de la Interne. Ce s-a întâmplat de fapt? Pe Carmen Dan a luat-o din nou gura înainte și a nominalizat un chestor pentru înlocuirea lui Despescu. Există anumite informații că propunerea respectivă a venit pe filiera Dragnea, după care, ghinion, vorba președintelui Iohannis, chestorul i-a spus lui Tudose că nu vrea postul.  Asta, cu toate că ministrul îl asigurase pe șeful Guvernului că a vorbit cu omul și că acesta a acceptat. Nu trebuie uitat nici faptul că polițistul i-a povestit lui Tudose că s-a prezentat personal la șefa de la Interne, pentru a-i aduce la cunoștință decizia sa, dar că a fost ținut în anticameră.
Premierul a declarat ulterior la Antena 3, că ministrul s-a oferit să își dea demisia, în condițiile actuale și că probabil i-o va accepta. De asemenea, s-a arătat convins că șefa de la Interne va demisiona, dacă va fi lăsată. Cum Carmen Dan, despre care anumite surse
susțin că a plecat plângând din biroul lui Tudose, nu a făcut însă acest pas, înseamnă că Liviu Dragnea nu i-a permis încă să plece din Guvern, unde are din ce în ce mai puțini oameni de încredere, iar un minister atât de important ca Ministerul de Interne nu poate fi abandonat atât de ușor. Mai ales în ultimele zile
s-a dovedit însă că pălăria de ministru îi cade bine peste ochi celei care a fost aleasă de Dragnea pentru această demnitate, atrăgând un nou val de critici la adresa politicii de cadre duse de teleormănean. Astfel, Tudose care punctează cam de fiecare dată când dă vreun interviu, deși realizările nu-l prea recomandă, câștigă noi puncte în lupta de uzură pe care o dă cu propriul șef de partid…

Recomandările redacției