Ca să nu mai facă altă inspecție tehnică, a modificat-o pe cea expirată

0
337

Un bărbat, venit tocmai din Belarus, a fost oprit la Vărșand după ce semiremorca automarfarului pe care îl conducea nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand l-au depistat pe bărbat și l-au luat pentru un control mai amănunțit ca să afle exact ce se întâmplă.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad. Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Belarus, P.A., în vârstă de 24 de ani. El conducea un automarfar format din cap tractor marca Renault şi semiremorca marca Chereau, ambele înmatriculate în Polonia.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi documentele autovehiculului.

Acela a fost momentul în care poliţiştii de frontieră au constatat că înscrisul privind data inspecţiei tehnice periodice de pe certificatul de înmatriculare aparţinând semiremorcii prezintă urme de modificări.

Tânărul nu a avut prea multe de spus în apărarea lui, Cu toate acestea, el a declarat că este un simplu angajat la societatea care deține automarfarul. Pe lângă, acesta a mai declarat și că nu avea cunoștință despre modificările efectuate la termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice, înscrise pe certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, aceștia urmând să tragă la răspundere responsabilii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.