Austria ne dă cu flit pe linie. Ne-au spus-o verde-n față că nu avem, din partea lor, nicio șansă de a intra în rând cu lumea, în spațiul Schengen. Bun, avem și noi bubele noastre, dar nu despre asta discutăm acum. Șoferii români, în principal, vor aștepta în continuare chiar cu zilele până vor reuși să își treacă marfa în Ungaria.

Umilința la care sunt supuși românii din partea Austriei are însă episoadele sale și în județul Arad, fără însă nicio legătură cu Schengenul. Doar așa, pe principiul „de ce nu? Dacă se poate?! Mâncarea e mai bună de la altu’“.

Și de ce să nu o spunem și noi, tot verde-n față: românul nu e el dacă nu îi face rău aproapelui, alegând să îl îngrașe pe străin, care în cazul de față ne mai face și rău.

Austria ne blochează fățiș drumul spre Europa, iar noi îi umflăm bugetul cu contracte semnate cu firmele austriece, în dauna celor autohtone, care sunt puse pe modul „stand by“. Majoritatea lucrărilor executate în județul nostru sunt acaparate de firme austriece, precum Porr.

Poate, acum, în ultimul ceas, vom avea și noi românii un strop de demnitate și ne vom trezi.

Recomandările redacției