Curtea de Apel Bucureşti va judeca marţi recursul lui George Becali la hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti a stabilit, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primite de omul de afaceri şi suplimentarea cu şase luni a pedepsei rezultate.

Amânarea a fost cerută de George Becali din motive legate de pregătirea apărării. Omul de afaceri ar urma să execute trei ani şi şase luni de închisoare.

George Becali a primit, în luna februarie, trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, cu un termen de încercare de opt ani. Ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat într-un alt dosar, privind schimbul de terenuri cu MApN, în care a primit doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani.

Ca urmare a deciziei din 20 mai, Instanţa Supremă a contopit pedepsele şi a anulat sentinţa cu suspendare din dosarul sechestrării de persoane. În continuare, instanţa a decis că George Becali trebuie să execute cea mai mare pedeapsă, respectiv trei ani de închisoare cu executare.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat din nou de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”.

Avocaţii săi au depus pe 7 iunie cererea de contopire a pedepselor primite în cele trei dosare în care Becali a fost condamnat.

 

Recomandările redacției