medic 2 medic 1 MEDIC 3Cabinetul medical şi holul acestuia erau pline, zilele trecute, la doctoriţa Svetlana Conovalciuc din Hălmagiu, de copii şi vârstnici. „Acum bântuie virozele, o dată cu începerea primăverii. Mai sunt pacienţi care iau tratamente după urechea lor, fără a avea vreo prescripţie medicală. Acest lucru este, din punctul mei de ve­dere o greşeală. Vin la mine la cabinet pacienţi care sunt lipsiţi de re­surse financiare şi tot timpul îi întreb dacă au bani pentru medicamente. Aici este o zonă săracă şi mulţi dintre ei trăiesc după o vacă sau două şi câteva păsări. Am pacienţi care au lucrat în mine sau la cariere, iar aceştia vin regulat la consultaţii. Mai am probleme cu unii care au tensiune. Sunt tot timpul alături de ei, împreună cu asistenta Adriana Colf. Eu chiar dacă am plecat acasă şi dau un tratament unui pacient, nu am putut fi liniştită până nu am vorbit cu el să aflu cum se simte după ce a luat acel tratament”, a spus doctorul Svetlana Conovalciuc.
Locuitorii din comuna Hălmagiu, care au trecut pragul cabinetului medi­cal se arată mulţumiţi de serviciile pe care le primesc aici.
Unul dintre localnici este Emilian Juncan, în vârstă de 75 de ani, din satul Poenari. „Eu sper să mai dea Dumnezeu şi în alte comune să fie medici ca doamna Svetlana. Vă rog să mă credeţi că ea te vindecă cu cuvintele frumoase pe care le spune către pacient. Eu zic că ceea ce îţi spune este pe jumătate tratament. Eu vin la ea cam o dată pe lună să îmi ia tensiunea, atunci când merg şi pe la piaţă la diferite cumpărături”, ne spune Emilian Juncan.
Şi Ioan Drăgan, în vârstă de 86 de ani, din localitatea Ţărmure se arată mulţumit de activitatea celor care activează în cadrul cabinetului medical din Hălmagiu.
„Am o pensie de 3,5 milioane de lei vechi. E vai de mine. Am o grămadă de baiuri şi nu am bani sau cum să îmi cumpăr medicamentele necesare. Mai rar aşa un medic cum avem noi aici, un medic cu suflet mare. Eu am mai fost şi pe alţi medici, dar dacă nu ai bani te lasă să mori. Acum, cu tratamentul pe care îl primesc de la doamna doctor îmi ajunge şi mă rog să îi dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă”, a spus Ioan Drăgan, din localitatea Ţărmure.

Recomandările redacției