Cum era de așteptat, cu 5 voturi pentru și o abținere, membrii Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal, am aprobat în ședința de vineri dimineață schimbarea șefului arbitrilor arădeni. Claudiu Tripa își încheie mandatul, iar în locul său vine Răzvan Cadar. În principiu, conducătorii cluburilor din fotbalul județean au acuzat în special faptul că în ultima perioadă „fluierașii” au dat dovadă de prea multă aroganță, venită pe fondul unor prestații mai puțin reușite din partea unora.
Tripa: „Reflexele de modă veche ale unora și-au făcut simțită prezenta din ce în ce mai mult în ultima perioadă”
Imediat după votul din CEX, Claudiu Tripa a postat un mesaj de rămas bun pe site-ul Comisiei Județene de Arbitri, în care le mulțumește colaboratorilor săi, dar trimite și „săgeți” către conducerea AJF. Iată ceea ce a avut de spus de acum fostul șef al arbitrilor arădeni:
„După un drum de aproape 6 ani cu multe greutăți și satisfacții a venit vremea să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați depus pentru a crește performanța și credibilitatea arbitrajului arădean. Aș vrea să adresez un cuvânt de mulțumire celor care măcar pentru o perioadă au făcut parte din echipa noastră de conducere și toată recunoștința colegilor și prietenilor mei:  Adrian Apătean, Emil Arsa, Emil Cristea, Florin Dumitru, Doru Herțeg și Cornel Tiulea, care au făcut tot ce le-a stat
în putință ca lucrurile să func­ționeze cât mai bine, iar noi să ne simțim ca o echipă. Din păcate, independența comisiei de arbitri este acceptabilă doar pe hârtie, în statute și regulamente. În realitate, ea deranjează foarte mult. Reflexele de modă veche ale unora și-au făcut simțită prezența din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Refuzul nostru categoric de a vă delega, suspenda sau schimba de la jocurile la care ați fost trimiși la comanda sau după bunul plac al celor cărora nu le plac ochii voștri, a fost considerat un afront de neiertat și până la urma a dus la acest deznodământ. Mai vechile teme precum aroganța, creș­terea nejustificată a baremelor sau acordul nostru de a permite jucătorilor activi să și arbitreze, au fost picături care au umplut paharul.
Felicitări celor care de-a lungul timpului prin prestațiile lor internaționale, din Liga 1, 2 sau 3 au făcut să se vorbească frumos despre arbitrajul arădean și jos pălăria în fața celor care au dus greul în campionatele județului Arad, au făcut posibil să se joace în condiții corecte în toate localitățile și, în primul rând, au facut posibil ca, campioanele județului să fie stabilite doar pe terenul de joc.
Vă urez în continuare un an foarte bun, satisfacții cât mai mari în arbitraj și mai presus de orice rămâneți demni în viață cu orice risc! Merită”.
Cu prietenie, Claudiu T.
Cadar: „Să creștem credibilitatea arbitrajului arădean și aria de selecție”
Noul președinte al Comisiei Județene de Arbitri Arad are 35 de ani, este căsătorit și are un băiețel. S-a lăsat de fotbal de tânăr, la 19 ani, punând studiile pe primul plan. Junioratul l-a  făcut la Vagonul, apoi a mai evoluat la FC Arad și FC Telecom Arad. În 1996 a devenit campion naţional de juniori C cu echipa (antrenor Ștefan Gal, într-o gene­rație din care a mai făcut parte Varga, Cherecheș, Petruț, Țițca sau Petre),  în eșalonul trei l-a avut antrenor și pe Ionuț Popa, pentru ca în anul 1999 să-și pună ghetele în cui. În arbitraj intrase în 1996, pentru ca între 2005 și 2013, anul în care a ieșit din activitate, să conducă și meciuri de Liga a III-a.
Acum preia frâiele în arbitrajul arădean într-o perioadă destul de complicată, urmând să facă și destule schimbări de efectiv la nivel de conducere.
„Țin să le mulțumesc condu­cerii AJF pentru încrederea acordată. Sper să reușesc să realizez tot ceea ce-mi propun în noua postură. Acum, la cald, ca prime priorități ar fi creșterea credibi­lității arbitrajului arădean și atragerea tinerilor, băieți și fete, spre arbitraj. E foarte important să avem o arie de selecție mare pentru a apela și a-i promova mereu pe cei mai buni. Probabil, într-o săptămână, maxim două, o să-mi fac și echipa cu care aș vrea să colaborez în fruntea Comisiei. Atât pot să spun acum, că vor fi 7 membri, dintre care doi-trei ar putea rămâne din vechea structură, ca și garanție a faptului că proiectele bune începute de Claudiu Tripa vor fi continuate”, ne-a declarat Răzvan Cadar, unul dintre apropiații celui mai bine cotat arbitru arădean, Ovidiu Hațegan.
În altă ordine de idei, să spunem că ședința de vineri a Comitetului Executiv al AJF a fost prima în noul sediu, de la Patinoarul Arad, care va fi inaugurat pe finalul lunii.

Recomandările redacției