inecatAutorităţile au fost alertate la numărul de urgenţă 112, luni după-masa, în jurul orei 18.30, de un cetăţean din Fântânele, care a văzut un cadavru plutind pe Mureş. Astfel, s-a deplasat la faţa locului echipa de Căutare-Salvare cu o autospecială şi o barcă, pentru a scoate trupul neînsufleţit din apă. Patru subofiţeri au intervenit cu barca, deplasându-se pe Mureş, până la un kilometru în aval, faţă de locul de locul în care cetăţeanul a văzut cadavrul. „Trupul a fost ridicat şi scos la mal în zona balastierei Micălaca şi predat colegilor de la Criminalisticş şi Medicină Legală în vederea continuării cercetărilor”, a declarat pur­tătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.
Băiatul a dispărut în Mureş, în cursul zilei de vineri în zona balastierei de la Vladimirescu, scafandrii ISU căutându-l astfel, de patru zile. Băiatul era cu părinţii şi prietenii la scăldat, iar la un moment dat a dispărut, în apă, moment în care familia a sunat la 112. Căutarea copilului a început sâmbătă după-amiază, pompierii şi scafandrii ISU cer­cetând Mureşul până la lăsarea serii. Duminică, atât pompierii cât şi scafandrii s-au întors în locul în care copilul a dispărut şi au reluat căutările cu barca şi cu ustensile specifice, cum ar fi gheara de pisică şi cange.
Reprezentanţii ISU Arad atrag atenţia, încă odată, arădenilor să evite scăldatul în Mureş şi în alte locuri periculoase după ce, zilele trecute, un alt copil a fost găsit înecat în lacul de la Ghioroc. „Recomandăm tuturor cetă­ţenilor, în această perioadă, scălda­tul să fie făcut doar în zonele spe­- cial amenajate şi nu în bălţi şi râuri”, a mai spus George Pleşca.
Claudia Gavra

  • MORINI spune:

    Din cate stiu eu Ghiorocul este o „balta amenajata” de primarie pentru care cetateni platesc taxa de intrare, nu am vazut nici urma de salvamar sau macar un „om cu o fluierita” care sa avertizeze persoanele care trec de „balizele ” montate de cei responsabili!!!!!!!!!!!!!! OARE CAND VOR FII TRASI LA RASPUNDERE CEI RESPONSABILI?OARE CATE PERSOANE TREBUIE SA MOARA SA SE INTAMPLE CEVA?  Am fost prezent pe Ghioroc cand sa inecat baiatul de 17 ani si pot spune ca autoritatile nu si-au facut treaba Politia,Primaria……nu au fost instare nici macar sa puna un perimetru( aveau treburi mai importante cum ar fii sa stea la terasa sau la povesti CA DOAR CE SA FACA EI IN SITUATIA ASTA?) SI PRIMARUL BAIAT FAIN SINCER NU MI-AM DAT SEAMA DACA STIE LIMBA ROMANA SAU ARE PRUNE IN GURA!!!!!!!!!!

  • MORINI spune:

    Sper ca ati inteles ghilimelele de la cuvantul balize ( adica cele care nu exista)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției