Cadavrul care a fost descoperit la marginea cartierului Bujac, în apropiere de cimitir, este al unei fetiţe cu vârsta de 5 – 6 ani, iar moartea a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, relevă raportul expertizei medicale.

Cadavrul copilului, descoperit, sâmbătă, de o persoană care îşi plimba câinele în zona din preajma cimitirului, era ars parţial. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au împrejmuit și cercetat zona, duminică.

Procurorul de caz Pavel Palcu a declarat că cercetările se fac in rem, pentru omor şi profanare de cadavre și urmând să fie stabilită şi identitatea victimei. După apelul la 112, trupul a fost dus la medicina legală pentru autopsie.

Ce ipoteze sunt luate în calcul

Pavel Palcu a declarat, citat de Agerpres, că fetiţa a fost victima unei agresiuni, respectiv o lovitură în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom.

Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei. „Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, a spus procurorul de caz.

Potrivit sursei citate, mai mulţi localnici sunt audiaţi de către anchetatori, care spun că nu a fost raportată dispariţia recentă a unei fetiţe. Sunt luate în calcul două ipoteze: fie părinții sunt cei care ar fi provocat decesul, fie alți copii, din joacă.

Mai mult, anchetatorii ar lua în calcul și varianta ca trupul să fie al unui copil de altă origine, posibil afgană, din moment ce în zonă s-ar fi văzut, de foarte multe ori, grupuri de afgani.

Recomandările redacției