gligorFără îndoială, FC Olt și Șoimii Pâncota sunt echipele ce se cunosc cel mai bine din campionatul ligii secunde. Mai mult de jumătate din componenții lotului strunit de Dan Cuedan au evoluat sub comanda lui Dan Oprescu, care mai are și acum lângă el trei arădeni. Este vorba despre Alex Leucuța, Alin Pavel și Alin Gligor.
Ultimul este chiar căpitanul echipei, iar astăzi, împotriva „șoi­milor”, a reușit golul ce a deschis drumul spre victorie a formației sale. În minutul 36, fundașul l-a surprins pe Ovidiu Pașcalău cu o lovitură liberă de la 25 de metri, la finalul dispu­- tei declarând cu modestie: „Am nimerit-o! E mai puțin important cine a marcat, ci că am luat punctele ce ne duc pe loc de play-off și automat avem o vacanță mai liniștită. Ne așteaptă cinci meciuri foarte grele la primăvară, dar deocamdată ne bucurăm că am trecut cu bine de acest ultim meci al anului, mai ales că am întâlnit o echipă bună, cu talie bună, ce ne putea încurca dacă nu eram atenți”.
Gligor recunoaște că a fost încercat de un sentiment straniu, jucând împotriva atâtor fețe cunoscute, mulți dintre adversari fiind incluși la capitolul prieteni. „A fost ciudat să am în fața mea atâția cunoscuți, chiar prieteni, cu care o să mă și văd la destule miuțe la Arad în această iarnă. Îmi pare rău că au plecat triști de la Slatina, dar cred și sper că-și vor îndeplini obiectivul”, spune fostul utist, care a mai fost coleg la echipele arădene Telecom, ACU, Gloria sau UTA cu Maghici, Alin Mihai, Lung, Sălăjan, Siminic, Gîlcă, dar și la FC Olt cu Flavius Cuedan, Huțanu și Crușoveanu.
Căpitanul slătinenilor a ținut să sublinieze fair-playul în care s-a desfășurat meciul din această dimineața. „Chiar dacă miza era mare și terenul foarte moale, intrările au fost la limita regulamentului, a existat un respect reciproc între noi. Doar faza de penalty a mai încins puțin atmosfera, dar asta nu neapărat din cauza pîncotanilor. Burian chiar nu a solicitat lovitră de la 11, nu știu ce a văzut arbitrul”, a adăugat Alin Gligor, care s-a „repatriat” imediat după ultimul fluier.

Recomandările redacției