Cadouri de la foștii jucători: FC UTA SA – FC Olt 2-3

0
266

utafcolt…au primit „alb-roșii” în duelul cu echipa lui Dan Oprescu. Ghilimele lipsesc fiindcă UTA a avut de câștigat de pe urma… înfrângerii de sâmbătă, împingând-o pe FC Olt în primele șase  echipe și ținând-o – cel puțin deocamdată – pe Gloria Bistrița pe loc de play-out. Oricât ar susține arădenii că și-ar fi dorit victoria, subconștientul a lucrat pentru ei. Prin urmare, băieții lui Gherman au jucat și forțat golul doar când mai aveau timp să „repare” eventualele reușite. Așa se explică și de ce o oră de joc gazdele s-au exprimat destul de bine, au izbutit să și marcheze de două ori în poarta lui Bugiu, dar spre final nu au mai riscat să-și bată singure cuie în talpă. Așa, „dubla” lui Ignea și golul lui Pavel au „încărcat” punctele în autocarul spre Slatina, pentru ca UTA-ei să-I rămână rolul de victimă și în Valea Domanului după același principiu al înfundării bistrițenilor în nămolul play-outului.
Fiindcă nu a putut conta pe trei fundași centrali, Stelian Gherman l-a debutat pe Alex Gornic în Liga a II-a. Neagu a jucat fundaș stânga, iar Diarra a fos trecut la mijloc. Laso l-a sprijinit pe Ibe în ofensivă. Dincolo, Dan Oprescu (care a luat loc în tribună, fiind suspendat) a trimis din primul minut doar trei foști utiști, pe Gligor, Pavel și Ignea.
Deși au început curajos meciul, cu Ibe pătrunzând în careu dar pasând eronat din poziție bună, utiștii au luat gol la prima fază de poartă, În minutul 9. Bancu a executat un corner de pe stânga, Horvat a respins greșit până la Ignea, care a înscris la colțul lung cu pământul din 8 metri. Gazdele au reacționat prin șutul lui Laso din unghi, puțin peste vinclu, dar și printr-un joc combinativ destul de bun în jumătatea de teren adversă. Iar în minutul 23 a venit și egalarea. După un corner de pe dreapta prelucrat bine de arădeni, Neagu a centrat în careu, Monac a șters balonul cu capul, trimițându-l la colțul lung din 5 metri: 1-1. Două minute mai târziu, oltenii puteau trece din nou în avantaj. Ionescu l-a deschis pe Ignea în careu, dar fostul mijlocaș al UTA-ei a tras cu latul exact în portarul Horvat. O și mai mare ocazie a avut Ștefan în minutul 35. Ignea a centrat perfect de pe dreapta, iar juniorul Ștefan a reluat din numai 4 metri pe lângă, cu toată poarta în față. Totuși, vizitatorii aveau să marcheze până la pauză. Ștefan a declanșat un contraatac- școală cu o pasă filtrantă spre Ionescu, acesta a pasat în centru, de unde Alin Pavel venit în viteză a trimis pe lângă Horvat pierdut în careu: 1-2 (min. 42). Diferența pe tabelă putea fi și mai mare, dacă șutul lobat al lui Ionescu de la 32 de metri nu nimerea transversala.
Oprescu a făcut o schimbare la pauză, iar nou-intratul Căpățînă l-a agățat în careu pe Neagu și „centralul” Omuț a arătat punctul cu var. Popescu a înscris printr-o scăriță elegantă la vinclu și era din nou egalitate: 2-2 (min. 50). După un lob greșit executat de la 22 de metri, Ignea s-a revanșat cu golul său numărul doi. Ionescu l-a angajat din nou bine în careu, iar fostul „textilist” l-a executat cu sânge rece pe Horvat din 12 metri: 2-3 (min. 59). Imediat după aceea, Gligor a trimis peste poartă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Devenit căpitan după ieșirea lui Neagu, Laso a prins un șut excelent de la 32 de metri, ușor lateral stânga, iar transversala l-a salvat pe Bugiu. În ultimele 20 de minute s-a jucat la trecerea timpului, fără nicio ocazie de poartă, iar fluierul final a mulțumit ambele echipe.
Formații:
UTA: Horvat – Oltean, Faye, Gornic, Neagu (min. 65 Surugiu) – Monac, Lazea, Popescu (min. 61 – Marcu), Diarra – Laso (min. 76 – Apostu), Ibe. Antrenor: Stelian Gherman
FC Olt: Bugiu – Anghelina, Crușoveanu, Gligor, Giurcă – Pavel (min. 88 – Cuedan), Quist – Ștefan (min 46 – Căpățînă), Ignea (min. 85 – Ivănică), Bancu – Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu
Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Gero Szabo (Cluj), Bogdan Gheorghioiu (Timișoara). Rezervă: Mara Iscru (Aleșd).
Cartonaș galben: Ștefan – min. 52
Observatori FRF: Ioan Onicaș (Zalău) și Viorel Lolea (Reșița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.