•  Jocurile Naționale Special Olympics România, în organizarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad şi a Fundaţiei Special Olympics România

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, prin Facultatea de Medicină, specializarea Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, în colaborare cu Special Olympics România, a organizat, recent, manifestarea Jocurile Naționale Special Olympics România, cea mai mare competiție națională pentru persoanele cu dizabilități.
Astfel, timp de trei zile, delegații sportive, din toate județele țării împreună cu antrenori, voluntari și medici, s-au reunit la Arad, unde au concurat, la baza sportivă Gloria şi bazinul de înot „Delfinul” la mai multe discipline sportive: înot, atletism, badminton și bocce.
Prof. univ. dr. Mirela Dan, directorul Departamentului de Educaţie Fizică din cadrul Fa­cultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Educaţie Fizică şi Sport a UVVG, a subliniat: „Studenţii Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Medicină, specializarea Balneofi­ziokinetoterapie şi Recuperare, au fost implicaţi în activitatea Special Olympics România. La această manifestare au parti­cipat peste 500 de persoane cu dizabilităţi, care au fost evaluate din punct de vedere motric – mobilitate, forţă, echilibru şi din punct de vedere oftalmologic şi auditiv şi am avut şi studenţi de la Medicină Dentară care au făcut şi ei propriile evaluări”.
Loredana Urian, studentă în anul V la Facultatea de Medicină General, a declarat că „în cadrul acţiunii derulate de UVVG, am consultat şi ajutat copilaşii cu dizabilităţi, învăţându-i în acelaşi timp să mănânce sănătos. Au participat aproximativ 60 de studenţi de la Medicină Generală, Ortopedie, Oftalmologie, Sto­matologie şi ORL. Pentru noi, cei care vom deveni medici, a fost un eveniment important pentru că putem învăţa cum să ne purtăm cu viitorii pacienţi cu dizabilităţi”.
OKK%20OLYMPICS%20(1)[1]Prof. dr. univ. Virgil Vască, şef de lucrări la chirurgie maxilo-facială, din cadrul Facul­tăţii de Medicină Dentară a UVVG, unul dintre cei mai apreciaţi medici arădeni în chirurgie maxilo-facială, a precizat: „S-a organizat şi o colaborare interdisciplinară din punct de vedere medical a mai multor specialităţi printre care şi noi, ca stomatologi, am evaluat participanții. A fost o acţiune de mare amploare şi ne bucurăm că am putut participa la acest eve­niment. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va participa şi pe viitor, cu dragă inimă, la acţiuni caritabile acest gen”, a subliniat prof. univ. dr. Virgil Vască, şef de lucrări la chirurgie maxilo-facială, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară a UVVG.
Daniel Albu 

Recomandările redacției