Creșterea bruscă a cazurilor vine la pachet și cu obligarea prezentării certificatului verde electronic în cazul celor vaccinați pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în timpul pandemiei de COVID-19.
Astfel, conform propunerii Ministerului Sănătății, certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care nu au certificat vor fi suspendați și chiar concediați, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajați.
Această condiție se aplică atât în cazul unităților publice, cât și pentru cele private. În acest sens, angajații unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.
În cazul unitățile private costurile privind activitatea de testare împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi suportate conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, fie de către angajați, fie de către angajator. Cei care nu au certificat verde vor fi suspendați, conform MediaFax.
În urma acestei hotărâri, directorul executiv DSP Arad declară faptul că: „Era timpul.
Se va introduce vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale atât de la stat cât și din privat și în TOATE unitățile publice de stat.
În cazul nevaccinaților contractele în baza cărora își desfășoară
activitatea personalul din unitățile publice și private se suspendă de drept, pe o perioadă de 30 de zile… dacă nici în 30 de zile nu se vaccinează contractul se suspendă DE DREPT”.

Recomandările redacției