Cadrele medicale din Arad, declarate vindecate, urmează să se întoarcă înapoi la muncă

0
620

În ciuda faptului că numărul celor infectați pare să crească de la o zi la alta, unele zile având diferențe majore de infectări față de altele, lucrurile nu par a fi atât de grave. În realitate, deși am avut mai multe cadre medicale infectate, mai exact, la ultima informare oficială numărul acestora ajunsese la 53, jumătate dintre acestea au fost declarate deja vindecate. Personalul vindecat urmează să se întoarcă la muncă imediat după încheierea celor alte 14 zile de izolare.
„Am depășit 100 de vindecați și ne așteptăm ca acest număr să crească pentru că, marea majoritatea a cazurilor care nu sunt grave se vindecă în 7-8 zile. Joi am avut 50 de pozitivi, «un vârf» practic. Vom anunța în fiecare zi numărul vindecaților. După ce sunt externați, aceștia vor mai sta 14 zile acasă în izolare″, a declarat Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad. 
De asemenea, acesta a mai adăugat și că „jumătate din cadre infectate sunt vindecate în prezent. Cadrele de la ATI și Infecțioase se întorc la muncă pentru că aici a existat o problemă cu criza de personal″.
Cât despre locurile libere din spitale și numărul pacienților a spus câteva cuvinte Dr. Gheorghe Domșa, coordonator al Grupului Suport pentru Spitalul Județean: „Vizavi de paturile libere, stăm bine. Avem 79 de paturi pentru confirmați cu covid-19 și 19 paturi pentru suspecți de infectare. Pe Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal și TBC avem câte cinci locuri libere la fiecare. Numărul de locuri libere este rezonabil. Avem posibilitatea de a interna și sperăm că situația nu se va schimba, mai exact că numărul bolnavilor nu va crește″.
În momentul de față sunt 174 de pacienți internați în spitalele din Arad, iar pe lângă aceștia sunt restul persoanelor depistate pozitiv pentru coronavirus, dar care suferă de forme foarte ușoare ale bolii și au rămas izolați la domiciliu, în tot acest timp fiind tratați și monitorizați de medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.