Aradul are confirmate două cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale. Dacă unii medici și asistente din Spitalul Județean Arad așteaptă cu înfrigurare rezultatele testelor, la Ineu, au fost confirmate oficial cazuri de îmbolnăvire. Anunțul vine direct de la reprezentanții Spitalului Orășenesc Ineu.

Dragi concetățeni in contextul epidemiologic al infecției cu COVID-19 , primele cazuri suspicionate au fost testate in 25.03.2020 și izolate la nivelul Spitalului Orasenesc Ineu .Confirmate pozitiv in 26.03.2020 ora 18.

Cele două cazuri fac parte din echipa medicala a spitalului nostru, in momentul de fața sunt stabile si urmeaza sa fie transferate de la Spitalul Orașenesc Ineu la spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Vă rugăm să nu intrați în panică. Vom reveni cu precizări. Doamne ajută!, este mesajul postat pe Facebook de cei din spitalul orașului Ineu.

De reamintit că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, la Ineu a fost internat un vârstnic întors din Israel și pentru care s-a suspicionat infectarea cu coronavirus. Autoritățile au dezminți posibila îmbolnăvire a acestuia, tată de cadru medical, anunțând că la testele pentru COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Recomandările redacției