Câinele Six, noul coleg al jandarmilor arădeni

0
495
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Six, un câine de serviciu din rasa ciobănesc german, se pregătește pentru misiuni alături de jandarmii arădeni. Câinele Six are vârsta de 11 luni și a fost repartizat, începând cu luna august a acestui an, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.
Patrupedul a fost adus de la Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, fiind testat cu privire la abilitățile pe care le are şi evaluat în ce privește sociabilitatea, curajul, adaptabilitatea, mobilitatea și alte caracteristici ale personalității sale.
“Câinele de serviciu se află în grija unui subofițer jandarm specializat în acest domeniu și, în prezent, trece printr-o perioadă de dresaj pregătitor. În acest timp, asimilează deprinderi de căutare, de aportare a obiectelor, de socializare cu grupuri de persoane, desfășurând, zilnic, exerciţii de antrenament”, ne informa mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
După perioada de predresaj,Six se va specializa pentru misiuni de patrulare – intervenție. De-a lungul carierei, el va trece prin stagii de pregătire și verificări periodice, coordonate de specialiști, activități care îi vor permite să ducă la îndeplinire misiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.