Destul de dese sunt situațiile în care câini din rase agresive atacă oameni și alte animale. Deseori chiar patrupedul familiei devine agresiv și atacă. Există anumite reguli de care proprietarii de câini trebuie să aibă grijă. Dar sunt mulți cei care ignoră aceste legi și își fac propriile reguli,  care de cele mai multe ori fac rău celor din jur.

 Un astfel de caz ne-a fost semnalat de către o arădeancă, Angela Suciu, care locuiește pe Calea Timișorii din Arad. Femeia, pensionară, povestește cum i-a fost omorât animalul de companie de către cei doi câini ai vecinului. Arădeanca povestește că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. În urmă cu un an și ceva a avut loc un incident similar când patrupedul famililei a fost omorât de către animalele vecinului. ,, Am luat un cățel de talie mică din adăpost pentru nepoțică, era tare vesel și jucăuș. Într-o zi am ieșit la stradă și într-o fracțiune de secundă cățelul nostru a fugit și s-a dus la gardul vecinilor,  care au o vulcanizare lângă noi. În câteva secunde a fost  tras prin gard și omorât. Nici nu am avut timp să reacționăm. Vecinul nici măcar nu a dorit să ne dea cățelul mort înapoi”, povestește cu durere femeia.

După ceva timp oamenii au luat un alt cățel, care din păcate a avut aceiași soartă cu primul, fiind ucis în cursul zilei de duminică (10 aprilie). Cu toate că femeia s-a rugat în repetate rânduri de vecin să facă un gard corespunzător, în așa fel încât animalele sale să nu-și mai poată băga botul prin gard, acesta se pare că a refuzat. Ba mai mult arădeanca povestește că animalele vecinului sunt deseori la ea în curte, punându-le viața în pericol. ,, Destul de des vin la noi în curte, chiar nepoțica i-a văzut acum câteva zile  și s-a speriat. Când e deschisă vulcanizarea sunt închiși undeva în spate, dar sâmbăta și duminica, când nu au program de lucru, câinii sunt lăsați liberi. Sincer îmi este frică și pentru mine, că sunt femeie în vârstă, dar și pentru nepoțică”, spune femeia.

Duminică, după tragicul eveniment, Angela Suciu a apelat la Poliția Animalelor care s-a deplasat cu un echipaj la fața locului. Am dorit să aflăm care este situația și am vorbit cu Florin Agud șeful biroului din cadrul Poliției Animalelor Arad. ,, Acum noi desfășurăm cercetări, cu privire la acest caz. Deocamdată colegii aflați la fața locului i-au  explicat proprietarului care sunt sancțiunile în acest caz (amenzi  între 100 și 500 de lei) și dorim rezolvarea acestei situații în așa fel încât asemenea cazuri să nu se mai repete”, ne explică seful biroului Poliției Animalelor Arad.

Cu toate acestea femeia, care ne-a sesizat cazul, este îngrijorată. ,,Mă tem că nu se va rezolva. Nici după primul caz nu s-a întâmplat nimic. Ne-a omorât al doilea câine, ce să așteptăm? Să se întâmple o tragedie, să ne atace pe unul dintre noi? Ne este frică să ieșim în curte. Nepoțica mea  de șase ani se mai joacă în curte, trăim cu groază”, poveștește îngrijorată femeia.

Vom reveni cu amănunte la finalizarea anchetei.

Imagine cu titlu ilustrativ

Recomandările redacției