Câinii care au scalpat femeia din Curtici sunt la adăpost

0
481

caini

Cu sprijinul şi la iniţiativa conducerii DSV Arad, câinii care au atacat-o pe femeia de 73 de ani din Curtici au fost ridicaţi şi transportaţi la adăpostul de pe strada Bodrogului. Pe de altă parte, victima este tot la terapie intensivă, stabilizată, însă medicii spun că trauma pe care a suferit-o această femeie este extrem de mare, iar durerile vor fi foarte mari, atunci cînd se va trezi, ea fiind, în continuare, sedată.

La o zi după incident, autorităţile sanitar veterinare au luat măsuri. Medicii de la DSV s-au deplasat la Curtici pentru a stabili rasa celor doi cîini, apoi au intervenit pentru mutarea animalelor de luptă la adăpostul din Arad, înainte să se mai întîmple vreo nenorocire.

„Atribuţiile noastre sunt acelea de a verifica dacă animalele au fost vaccinate antirabic şi dacă au fost înregistrate la poliţie ca şi câini periculoşi. Până acum, o singură cerinţă a fost rezolvată, în sensul că un câine este înregistrat. Documente nu am găsit că ar fi vaccinat, dar mai aprofundăm verificările să fim siguri de asta. De asemenea, noi vom face şi categorisirea câinilor, să stabilim rasa din care fac parte”, a spus Viorel Agud, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

Femela şi masculul, care se presupune ca fac parte din rasa Amstaff, au rămas, în prima noapte, după ce au atacat cu bestialitate o femeie din oraş, în curtea proprietarei, unul într-o cuşcă, celălalt în bucătăria femeii.

Pe de altă parte, poliţiştii trebuie să stabilească vinovaţii, aşa că în acest caz agenţii din Curtici au deschis un dosar penal.

„Proprietarii câinilor sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor legale privind atacul canin şi vătămare corporală, aceasta infracţiune s-ar putea modifica în funcţie de starea de sănătate a femeii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.

De la spital, veştile nu sunt foarte bune, cu toate că victima a fost stabilizată. Medicii spun că pacienta a pierdut foarte mult sînge şi a rămas fără părţi importante de scalp şi de substanţă, adică de piele.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.