Paștele și 1 Mai au trecut, iar după târgul amenajat lângă Palatul Administrativ au cam rămas pagube. Vorbim despre pavaj distrus, borduri rupte și cratere. Platoul din fața Primăriei, zona kilometrul zero s-a distrus ca niciodată până acum. Trebuie spus – acesta este riscul amenajării unui târg cu toate cele – ornamente și căsuțe, pe platoul și lângă Palatul Administrativ. Iar municipalitatea și-a asumat acest risc și până acum.

Numai că, de această dată, după zilele de sărbătoare a crăpat asfaltul, pavajul, s-au rupt bucăți din borduri și au rămas mai multe adevărate gropi în platou… în centrul Aradului. Zona a avut parte de un trafic intens, aici venind oameni de toate vârstele și mulți tineri care se plimbă cu bicicleta și rolele.

Unele părți din platou arată ca după bombardament. Cum în zonă au mai avut loc și accidente, situația s-a agravat.

Municipalitatea nu pare să fi luat în calcul că, traficul intens de aici va duce la degradare, în contextul în care nu se iau măsuri pentru reabilitare.

Din păcate, se pare că nici pe unii arădeni nu-i interesează ce rămâne în urmă. Poate să se aleagă praful, că e mai important să se simtă bine! Și există nenumărate exemple de gen, precum pădurea Ceala după chefuri și ieșit la grătare, parcurile de pe Malul Mureșului, în care se aruncă gunoaie la greu și am putea continua. Nu generalizăm, ci am văzut diverse personaje dând cu piciorul în borduri, în pietrele din gropile deja adâncite. Educația și bunul simț le lipsesc.

Trebuie să se ia măsuri, altfel platoul va ajunge într-o stare avansată de degradare, nu peste mult timp.

Recomandările redacției