Căldură afară, căldură și în țeava de calorifer

0
1324
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum spuneam încă de săptămâna trecută, prognoza meteo era foarte favorabilă pentru aceste zile. Cu toate acestea, în buna tradiție s-a dat drumul la căldură. De altfel, viceprimarul Bibarț spunea că „se poate da drumul în orice moment la căldură.Și dacă tot sunt mari întârzieri la alte lucrări, acum și în acest caz s-a dat dovadă de un exces de zel neobișnuit. Astfel, luni 8 octombrie au demarat etapizat probele la cald ale sistemului de încălzire. Sigur că există o hotărâre a CLM prin care se spune că dacă sunt trei zile consecutive în care temperaturile nocturne coboară sub 10 grade Celsius, se dă drumul la căldură. Acest fapt s-a întâmplat, deși temperatura depășește și previziunile meteorologilor. Săptămâna aceasta am primit la redacție o mulțime de telefoane, în care marea majoritate a celor care au ca furnizor de căldură și apă caldă CET Arad, înjura de mama focului. „De ce se dă drumul la căldură, când afară umbli în mânecă scurtă?“, întreba, retoric, dar pe un ton foarte ridicat N.C. , din Arad. Directorul CET Hidrocarburi, Victor Ciulean ne-a declarat:Probele la cald erau deja programate. În plus noi nu facem decât să respectăm hotărârea CLM Arad. Pe de altă parte e și un prilej de verificare a circuitului secundar, adică a celui care face legătura între punctele termice și blocurile de locuințe. De altfel am și descoperit câteva avarii, pe care le vom remedia în cel mai scurt timp. Este bine că le-am găsit acum și nu în plină iarnă. Aceste defecțiuni s-au înregistrat în zona Decebal, Vlaicu, Micălaca. Pe de altă parte, în mai toate zonele sunt grădinițe care au solicitat de mai mult timp furnizarea căldurii. Fapt este că nu poți să mulțumești pe toată lumea. În orice caz, pe timpul zilei oprim furnizarea căldurii“.

Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociațiilor de Locatari Arad a precizat: „Chiar dacă afară e cald s-a acționat în limitele cadrului legal. Până la urmă însă fiecare asociație de locatari are acces la robinetul de branșament și poate opri sau da drumul la căldură“.

Ce se poate spune. Chiar dacă e legal, poate nu era chiar foarte oportun să se facă probele la cald acum. Și săptămâna viitoare prognoza se anunță favorabilă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.