Calendarul evenimentelor CCJA: festivaluri, spectacole și concerte

0
411

Centrul Cultural Județean și-a prezentat calendarul evenimentelor pentru acest an. Seria de evenimente – spectacole de teatru, de muzică populară, festivaluri, concerte și acțiuni pentru copii va debuta pe 25 mai.

Cea de-a XXVIII – a ediţie a festivalului concurs „Pop-Star” este programată pe data de 25 mai, evenimentul urmând să aibă loc la Teatrul de Marionete.

Ediţia din acest an îşi propune, la fel ca celelalte, să descopere şi să promoveze afirmarea tinerelor talente din domeniul interpretării muzicii pop, la concurs participând elevi talentaţi ai liceelor de arte şi ale şcolilor populare de arte din întreaga ţară. Invitat special al festivalulu este cântăreața Nicole Cherry. Mai apoi, pe 1 iunie, începe Tabăra Căsoaia.

Mai multe activităţi dedicate Zilei Copilului se vor desfășura la Căsoaia – piese de teatru, jocuri, ateliere creative şi concursuri.

În cadrul evenimentului „Jocurile copilăriei” vor fi premiaţi şi câştigătorii concursului ,,De la meșteșug la artizanat eco”, organizat de Centrul Cultural Județean Arad în şcolile din judeţ, în perioada aprilie – mai. Concursul s-a adresat copiilor din clasele a V – VII şi a urmărit punerea în valoare a creativității acestora prin confecţionarea de ornamente şi obiecte de artizanat din materiale reutilizate, considerate de multe ori inutile.

Zilele Şcolii Populare de Arte Arad debutează pe 3 iunie și până pe 7 iunie, sunt programate spectacole de muzică populară, muzică uşoara și pian. În program este un spectacol folcloric susţinut de elevii claselor de canto popular, prof. Elisaveta Rudei, Mărioara Miclea, clasa intrumente de suflat – prof. Gheorghe Raita şi clasa de acordeon, prof. Mihai Vastag . De asemenea, clasa profesorului Adrian Cotuna a școlii va susține un concert clasic. În program este cuprins și un spectacol de balet – clasa prof. Bianca Petre și spectacolul Pop – Rock, susţinut de elevii claselor prof. Claudia Stesco, Cornel Moldovan, Petru Kocsef. O expoziție de pictură, grafică, compoziţie decorativă, artă digitală, fotografie a Complexului Muzeal Judeţean va completa evenimentul.

Vom reveni cu detalii despre evenimentele cuprinse în calendarul instituției.

Sursa foto: libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.