Echipa de baschet feminin a Aradului a câştigat și meciul din returul sferturilor Cupei României cu Olimpia CSU Braşov. După 66-60 sub Tâmpa, „galben-albastrele” s-au impus cu 78-60 miercuri seara şi s-au calificat în penultimul act al competiţiei. Va fi a șaptea semifinală pe care o vor juca „galben-albastrele” în decursul ultimilor 10 ani.
Având avantajul celor şase puncte luat după meciul tur, jucătoarele lui Manuel Rodriguez au beneficiat de liniştea necesară pentru o nouă prestaţie bună în actual sezon. Oaspetele au condus pe tabelă doar în primele două minute ale partidei, după care arădencele nu au avut nicio emoţie în a se impune. Încă de la pauza mare, soarta calificării era tranşată, scor 49-37.
Americanca Adrienne Webb a fost, din nou, MVP-ul Aradului, cu un procentaj al aruncărilor aproape perfect – 25 de puncte, plus 6 recuperări şi 4 assisturi. Sfertul cu numărul trei a fost şi singurul pe care FCC-ul nu a reuşit să-l câştige, într-un duel în care diferenţa de pe tabelă putea să fie mult mai mare dacă nu ar fi existat cele câteva momente de deconcentrare.
144-120 a fost scorul la general la capătul dublei dintre FCC Baschet Arad şi Olimpia Braşov din cadrul sferturilor de finală ale competiţiei KO. Sepsi Sf. Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc şi Agronomia București sunt celelalte echipe calificate în Final Four. De-a lungul istoriei, arădencele au luat două Cupe ale României, în 2011 şi 2014. Ultima semifinală jucată în Cupa României a fost în 2018, în faţa formaţiei din Satu Mare.
„Începem să jucăm tot mai bine. A revenit, din nou, lângă noi și Branki Hadzovic, plus transferul lui Robinson şi, încetul cu încetul, o să fie şi mai bine. O să luăm în serios fiecare meci, aşa cum am făcut-o până acum. Avem o echipă foarte bună atât în teren, cât şi în afară. Ne ajutăm mult între noi şi asta e foarte important. Suntem pregătite pentru duelul cu Satu Mare, mergem acolo cu capul sus, am încredere în echipa mea”, au fost cuvintele ciprioatei Veatriki Akathiotou, la finalul disputei cu brașovencele
Marcatoare:
FCC Baschet Arad: Webb 25 de puncte, Karakasevic 16, Robinson 9, Fodor 9, Akathiotou 5, Hadzovic 5, Ardelean 4, Pop 3 şi Ciotir 2.
Braşov: Beadle 20 puncte, Armanu 14, Williams 12, Pesovic 6, Filip 5, Nikolina Zubac 2 şi Dragana Zubac 1

Recomandările redacției