După ce a defilat timp de trei tururi, în fața unor adversare aflate cu mult sub ea ca valoare, Simona Halep a dat în această seară, în optimi, peste o adversară de cu totul alt calibru. Meciul cu jucătoarea spaniolă Paula Badosa (24 de ani, numărul 4 WTA) promitea neutrilor un spectacol palpitant și echilibrat.

Din fericire pentru noi, fanii Simonei, lucrurile n-au stat deloc așa deoarece jucătoarea noastră și-a desființat practic adversara cu 6-1, 6-2, într-un meci care a durat doar o oră. Halep a fost calmă, constantă, consecventă în jocul de pe fundul terenului și cu o precizie rece, de „killer“ în execuții. Diferența de procentaje dintre cele două jucătoare este grăitoare: 89% vs 46% la prima minge respectiv 68% vs 43% la cea de-a doua. A fost un meci în care Halep a câștigat foarte multe puncte scurte, lucru care probabil pe spectatorii neutri nu i-a încântat dar asta este problema adversarei, care n-a reușit să se ridice la nivelul Simonei. Iar timpul scurt petrecut azi pe teren, cu consecințele de rigoare în rezervele de energie, cu siguranță că-i va oferi jucătoarei noastre un avantaj în partida următoare.

„Mi-a fost dor să joc la Wimbledon. Trei ani înseamnă mult. E ceva special să fiu din nou aici“ a declarat Simona la sfârșitul meciului, o nouă declarație de dragoste făcută „ierbii londoneze“, mărturisire care mai aduce un ornament pe soclul unde publicul de la Wimbledon a așezat-o pe jucătoarea din România, mereu apreciată pentru calitatea tenisului său dar și pentru naturalețea comportamentului.

Simona o va întâlni în sferturi pe jucătoarea din Statele Unite, Amanda Anisimova (25 WTA), care a dispus în optimi de Harmony Tan (Franța, 115 WTA), cu 6-2, 6-3. Meciul va avea loc miercuri la o oră ce încă nu a fost stabilită. Reamintim că turneul de la Wimbledon este transmis în România de către Eurosport.

(foto: digisport.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției