Diferența de eșalon și implicit de valoare a fost evidentă în turul patru al Cupei României, între Crișul Chișineu-Criș și UTA. Mai mult, „roș-albii” au avut în Alex Ioniță un atacant în zi de grație, autor al unei „duble”, dar al asistului de le reușita cu numărul trei.
Contrar cursului jocului, gazdele au des­chis scorul după 12 minute de joc. Tânărul Vulturar l-a faultat pe Roșu în careu, iar Ember a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri. UTA și-a reluat atacurile și a egalat după 13 minute. Tomozei a centrat în careu pentru Ioniță, acesta a preluat excelent și a înscris cu un șut din cădere pe lângă Zamfir. „Roș-albii” au continuat să dețină controlul, însă, paradoxal, cea mai mare ocazie venit la buturile lor. Ember a centrat din corner și Calvin a reluat cu capul de puțin peste transversală din numai 5 metri.
„Bătrâna Doamnă” a arătat mult mai bine pentru echipa fanion a Aradului. După numai 3 minute de la reluare, Moise a nimerit transversala cu un șut din 13 metri, iar Ioniță avea să finalizeze eronat din poziție bună. Atacantul „roș-albilor” avea, însă, să se revanșeze cu golul de 0-2. În minutul 61, „noaurul” utist a prin un șiret cu stângul de la 19 metri ce s-a dus în stânga lui Zamfir. Semi-ocaziile lui Tomozei și Șeroni au anunțat și golul trei, cel al siguranței, înscris de nou-intratul Buhăcianu. De această dată, Ioniță s-a aflat la serviciu, a centrat perfect în careu, iar fostul fotbalist al Bacăului a înscris nestingherit cu capul.
Probabi, UTA își va afla adversarul din
16-imi săptămâna viitoare, existând șanse bune ca acesta să fie unul de prim eșalon. În campionat, ambele echipe joacă acasă în weekend. „Bătrâna Doamnă” primește vizita lui CS Mioveni, duminică de la ora 11:30, iar Crișul o înfuntă pe Viitorul Dăești, sâmbătă de la ora 17:00.
Formații:
UTA: Bolboașă – A. Rus, Melinte (Ilie 50), Șeroni, Tomozei – Moise, Vulturar (Lorenzi 60) – Ursu, C. Rus (Buhăcianu 77), Oroian – Ioniţă. Antrenor: Laszlo Balint
Crișul: Zamfir – Clej, Sabău, Calvin, Blănaru, Birău (Piț 67) – Ember (Cocian 76), Mărmăneanu, Mateucă – Roșu, Codrea (Modan 56). Antrenor: Adrian Abrudean
Arbitru: Răzvan Lădar (Zalău); Asistenţi: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Radu Paşcu (Satu Mare);
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timi­şoara) şi Teodor Biriş (Hunedoara).

Recomandările redacției