Primul tur al Cupei României a trecut cu bine pentru singura formație arădeană angrenată. Câștigătoare a fazei județene, Progresul Pecica a dat piept cu omoloaga sa din județul Timiș, Avântul Periam. Pe o căldură sufocantă în Banat, „galben-albaștrii” și-au valo­rificat plusul de pregătire și chiar și valoare în fața unei formații de Liga a IV-a, pe când ei se pregătesc de meciurile din eșalonul terț. De menționat că fazele de gol au fost sută la sută opera achizițiilor, în condițiile în care Marius Grad și Dan Țapoș (Dan Stupar e la București unde susține examenul de admitere la Cursul PRO) au avut la dispoziție doar 15 jucători.
Pe fondul temperaturii caniculare, comba­tantele au intrat foarte greu în joc. Dacă amfitrionii au fost periculoși în special la fazele fixe și mingile lungi, vizitatorii au avut o ocazie importantă prin Angelo Iuga. Fostul cermeian a scăpat singur, dar în locul unei finalizări i-a pasat prost lui Bozian, scoțându-l din cadrul porții. În rest, cele două echipe nu și-au mai făcut rău, iar scorul pauzei a fost alb.
Partea a doua a fost mult mai vivace, iar tabela s-a modificat încă din minutul 49. Bozian l-a deschis în dreapta pe Iuga, acesta a centrat în fața porții, de unde o altă nouă achiziție, Cristi Tiric, a înscris primul gol oficial al Progresului în stagiunea 2019-2020. 12 minute mai târziu, Copil, intrat pe teren chiar în locul autorului golului, a fost sancționat cu penalty în urma unei intervenții întârziate în propriul careu. Trandu a tras, dar Gârlea a parat.
A. Iuga putea liniști lucrurile, dar a ratat din poziție de singur cu portarul, iar în minutul 78, timișenii au egalat. „Centralul” Ciuchiță a mai dictat un penalty pentru Avântul, dar l-a și eliminat de pe teren pe Țugulescu pentru al doilea „galben” al meciului. De această dată, Dobra nu a mai greșit să scorul devenea 1-1. Însă, pecicanii au găsit puterea să tranșeze calificarea în favoarea lor chiar înainte de a intra în prelungiri. Mai precis, în minutul 88, Mager a centrat din stânga, un adversar a luftat în careu și Bozian a fost pe fază: 1-2, scor la care s-a și terminat disputa.
„Când am început să jucăm, să punem mingea jos, iar acest lucru s-a întâmplat mai ales în repriza a doua, am demonstrat că suntem peste adversar. Ne-am creat și destule ocazii importante, trebuia să închidem jocul și să nu mai ajungem la acel final cu evenimente, cartonaș roșu și penalty-ul egalării. Dar, am crezut în noi și am găsit golul calificării pe final. Victoria e muncită, obținută în condiții speciale, într-o perioadă cu antrenamente tari și cu jucătorii numărați. Mergem mai departe în Cupă, sperăm să nu ne oprim prea repede, mai ales că vorbim despre o competiție oficială de la care Pecica a lipsit mulți ani la nivel național”, a spus Marius Grad, antrenorul secund al Progresului.
Formații:
Periam: Ulmet – C. Filip (65 Blaga), Bobu, Sturza, Ciobănică – Mînecan (50 Olteanu), Petrișor – Trandu, Dobra, I. Filip (73 Cr. Radu) – Ologu. Antrenor: Marius Stănache
Pecica: Gârlea – Țugulescu, Gabor, Wild, Mager – Arsene, S. Popa – A. Iuga, Bozian (90+4 Moraru), Tiric (54 Copil) – Grigore (65 Puie). Antrenor secund: Marius Grad
Arbitri: Laurențiu Ciuchiță – Bogdan Gireada, Rareș Lakatos (toți din Oradea). Observator FRF: Claudiu Ştefan (Orăştie).

Recomandările redacției