Calificarea la Campionatul European de Sală de la Torun este obiectivul lui Cosmin Ilie Dumitrache pentru 2021

0
91

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca.
Unul dintre acești sportivi este Cosmin Ilie Dumitrache, campion național de seniori în probele de 60 m garduri și 110 m garduri.
„– Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
– A fost un an diferit, pentru că nu se aștepta nimeni la o situație de acest gen.
– Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de seniori, la 60 m garduri și 110 m garduri. Care a fost cheia succesului?
– Ambiția de a rămâne pe aceeași poziție ca și în 2019 m-au determinat să nu renunț chiar și ăn aceste condiții nu tocmai ușoare.
– Care a fost cel mai greu moment din 2020?
– Izolarea a fost un moment dificil. Fiind o persoană destul de activă, a fost cu adevărat o provocare să stau în casă, chiar dacă am reușit uneori să mai „evadez” la câte o alergare.
– Dar cel mai plăcut?
– Reînceperea competițiilor! A fost cu adevărat o plăcere să mă reîntorc pe pistă în concursuri!
– Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
– Nu pot să zic că m-a afectat în mod deosebit, dar, cu siguranță, pandemia de coronavirus m-a făcut să apreciez mai mult libertatea și sportul.
– Ce îți propui pentru 2021?
– Obiectivul principal este calificarea la Campionatul European de Sală de la Torun, din luna martie.
– Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
– Cred că visul oricărui sportiv este să ajungă la Jocurile Olimpice. Iar pentru îndeplinirea acestui vis voi continua să mă antrenez cu aceeași ambiție și pasiune ca și până acum“, sunt întrebările la care sportivul a răspuns în cadrul proiectului realizat de FRA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.