Potrivit viceprimarului Călin Bibarţ, guvernarea PSD, prin parlamentarii săi de la Arad, își bate joc de cei 17.000 de arădeni de pe malul stâng al Mureșului, cărora le-a refuzat repararea drumului Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia (în lungime de 26 de kilometri)! Drumul face parte din tronsonul Lipova-Buziaş-Berzovia, prin care se unesc trei judeţe (Arad-Timiş-Caraş-Severin), toate făcând parte din aceeaşi regiune de dezvol­tare. Incompetența parlamenta­rilor PSD de Arad o demonstrează faptul că proiectul Aradului a fost respins, în timp ce Timişul are în strategia sa reabilitarea drumului Lucăreţ-limită judeţ Timiş, component al tronsonul Lipova-Buziaş-Berzovia, care face legătura din­- tre judeţul Arad şi autostradă, res­pectiv DN Timişoara-Lugoj!
„Respingerea acestui pro­iect arată incompetența parlamentarilor PSD Arad. Ritmul de dezvoltare economică şi o mobilitate tot mai mare a for­ţei de muncă obligă la crearea unor legături între judeţe, pe care însă PSD le refuză arădenilor. Un drum modern, care face legătura între judeţul Timiş şi Lipova facilitează nu doar deplasarea forţei de muncă, dar înseamnă şi o invitaţie «în alb» pentru investitori în zona respectivă. Stra­- tegia noastră vizează creşte­rea economică a zonei, una dintre cele mai defavorizate din întregul judeţ.Cu atât mai ridicol este refuzul guvernării PSD de a finanţa acest proiect cu cât primarul oraşului Lipova aparţine acestei formaţiuni politice. Practic, Guvernul PSD îşi pedepseşte şi propriul primar, nu doar pe cei 17.000 de locuitori din stânga Mureşului. Este o măsură discreţionară care demonstrează încă o dată incompetența parlamentarilor PSD Arad. După ce ne-a luat 45 de milioane de euro prin Legea Bugetului, după ce ne-a alocat ZERO fonduri din cotele defalcate din TVA, PSD refuză finanţarea pentru patru drumuri judeţene importante”, a punctat Călin Bibarț.
Crearea unei legături directe între Lipova şi judeţul Timiş ar fi însemnat şi decongestionarea traficului de pe DN 7, implicit reducerea riscului de accidente rutiere, creşterea siguranţei în trafic şi fluidizarea acestuia.
(G.A.)

Recomandările redacției