Călin Popescu Tăriceanu, reacție vizavi de referendum: „ALDE nu s-a implicat (…). Trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte“

0
622

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a avut luni după-amiază o primă reacție după afișarea rezultatului la referendumul din 6-7 octombrie, privind redefinirea familiei.

„N-am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendmul nu a fost organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Am văzut în spațiul public după încheierea referendumului și nu îmi place, a fost comentat de diverși că a fost o victorie pentru unii și o înfrângere pentru alții. Nu. A fost un rezultat neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare”, a adăugat el.

Președintele ALDE a avut de lansat și un mic atac la adresa USR și a mișcării lui Dacian Cioloș.

„Această logică de confruntare permanentă (pe) care o văd prezentă din ce în ce mai mult în societate și din păcate și la nivelul partidelor politice astea mai noi apărute, gen USR, mișcarea domnului Cioloș, eu nu o înțeleg. Eu cred că politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun. Dacă fiecare va adopta poziții cât mai extremiste, nu cred că România va reuși să progreseze”, a adăugat președintele Senatului.

„Odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte. Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a majorității votanților pentru acest subiect. E o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar, pentru că, altfel, rezultatul votului – eu estimam că va fi 85% în favoarea răspunsului da – văd că cifra depășește 90%. O opțiune a fost totuși foarte clar exprimată, dar insuficient ca referendumul să fie validat”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat duminică seară că România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă paşi înapoi. Pe de altă parte, Dacian Cioloș a afirmat că „România a dat în aceste două zile o lecție de democrație clasei sale politice actuale. Avem datoria de a le mulțumi tuturor, şi celor care au votat, dar şi celor care au ales să nu voteze, și de a trece cât se poate de repede peste acest moment de inutilă tensiune în societate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.