Calitatea apei – controlată în mai multe zone din municipiu și județ

0
185

Calitatea apei potabile a fost verificată în această perioadă atât în municipiu, cât și în mai multe zone din județ. Astfel, planul de monitorizare și control propus de Compania de Apă Arad și aprobat de Direcția de Sănătate Publică Arad a presupus probe de prelevare a apei, în perioada 8 – 12 mai 2017. Probele s-au prelevat din rețeaua de distribuție din diferite zone ale orașului dar și de la uzinele din Pecica, Nădlac, Curtici, Ză­rand, Cermei, Șepreuș, Vărșand. În total au fost prelevate 48 de probe în săptămâna care a trecut.  La analiza probelor de apă s-au verificat următorii parametrii fizico-chimici: turbiditate, conductivitate, PH, amoniu, nitriți, nitrați, oxidabilitate, duritate, cloruri, sulfati, fier, mangan, clor dar și parametrii microbiologici: număr de colonii la 22 grade Celsius,  număr de colonii la 37 grade Celsius, bacterii coliforme, coli și eneterococi. În urma analizei apei po­tabile a rezultat că  apa destinată consumului respectă parametrii impuşi de Lg. 458/2002, republicată în 2011.
Potrivit Companiei de Apă, de la începutul anului și până acum au fost prelevate 620 probe în municipiu și județ.
Conform planului de monito­rizare de control în municipiul Arad sunt prelevate săptămânal probe de apă din rețeua de distribuție din 11 puncte, situate în toate cartierele din municipiu. Punctele de prelevare stabilite sunt situate în incinta unităților de învățământ: Școala Gimna­zială Aron Cotruș, Școala Gimnazială Aurel Vlaicu, Școala Gimnazială Frații Neuman, Liceul cu Program Sportiv, Campus Universitar Vasile Goldiș, Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan, Școala Gimnazială Adam Nicolae, Liceul Pedagogic Dimitrie Ți­chindeal, Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici, Grădinița cu Program Prelungit Căsuța Piticilor.
Laboratorul de Apă Potabilă al Companiei de Apă Arad execută zilnic controlul caracteristicilor fizico-chimice, bacterio­- logice și biologice al forajelor, al apei ce se prelucrează pe tot fluxul tehnologic și a rețelelor de distribuție, pentru asigurarea monitorizării calității apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.