Caloriferele arădenilor ard, când afară sunt 17 grade, dar edilii se plâng că nu sunt bani la buget

0
422

Primăria Municipiului Arad a organizat vineri, 9 aprilie,  dezbaterea publică online pe marginea a două proiecte de hotărâre:  cel privind repartizarea excedentului bugetar, respectiv cel referitor la adoptarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2021.

Proiectul referitor la bugetul municipiului a stârnit un interes aparte. Aproape toate intervențiile  au fost pentru găsirea unei soluții de finanțare a Filarmonicii arădene, astfel încât să rămână neschimbat atât fondul de salarii cât și numărul angajaților instituției de cultură.

   În loc să vină cu soluții, primarul Călin Bibarț a încercat să se eschiveze, spunând încă odată, că Filarmonica este o instituție costisitoare pentru Arad.  “ Doar asigurarea salariilor, 5360 de euro pe zi plătește arădeanul pentru cheltuieli de funcționare a Filarmonicii.  Atât timp cât suntem într-o perioadă dificilă în care avem la dispoziție anumite venituri pe care trebuie să le împărțim, este greu să luăm de la celelalte domenii și să finanțăm o singură activitate, în detrimentul celorlalte”, spune Bibaț.  Primarul își justifică hotărârea, în ceea ce priveste instituția de cultură arădeană, prin faptul că în această perioadă ar trebui să fim mai echilibrați. ,,Aradul trebuie să aibă și cultură, dar și sănătate, Aradul trebuie să aibă și infrastructură și căldură în calorifere și exemplele pot continua”, precizează acesta. Da este adevărat, că trebuie să avem căldură în calorifere, însă ,,gurile rele” spun că nu ar trebui să fie fierbinți caloriferele, când afara sunt 17 grade. Unde e spiritul de economie? Sau dacă e vorba de prea mulți angajați pe metru pătrat, într-o instituție, aceleași ,,guri rele” ar spune că ar trebui început cu primăria, unde funcționarii se ,,calcă pe picioare”.  ,,Obligația noastră este ca împreună să găsim un echilibru între venituri și cheltuieli, iar la venituri să nu exagerăm, să împovărăm oamenii cu plăți, iar la chetuieli să fim cât se poate de echitabili față de ceilalți”, mai spune Călin Bibarț  și e perfect adevărat ceea ce  menționează edilul, doar că, nu spune ce soluții are, pentru a nu exagera doar în direcția culturii arădene, deoarece există instituții unde sunt mulți funcționari care ,,stau”pe aceeași bani publici. În încheiere, primarul explică faptul că ar mai exista o sursă de finanțare pentru filarmonică și că acesta va fi prezentată în cel mai scurt timp. ,,În privința Filarmonicii, mai există o sursă de finanțare pe care o voi prezenta săptămânile următoare”, a mai precizat Călin Bibarț.

Așteptăm cu nerăbdare următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, când probabil proiectele  de hotărâre se vor afla pe ordinea de zi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.