Viaţa gropilor se lungeşte prin contestaţii, viaţa maşinilor se-mpuţinează-n gropi...

Viaţa gropilor se lungeşte prin contestaţii, viaţa maşinilor se-mpuţinează-n gropi…

„Călătorului îi şade bine cu drumul”, glăsuieşte o vorbă veche din popor, dar nu cu drumul dintre Arad şi Felnac; în cazul acestei artere publice, s-ar potrivi mai bine o zicală nouă, modernă şi actualizată: „Drumului îi stă bine cu gropile, cu licitaţiile şi cu contestaţiile”.

Cum timpul înseamnă bani şi bugetul de 21,3 milioane de lei alocat pentru reabilitarea amintitului drum în trei ani nu este chiar de lepădat, licitaţia pentru executarea lucrării a fost contestată de unul dintre licitatori chiar înainte de semnarea contractului între câştigătorul licitaţiei şi Consiliul Judeţean Arad, ordonatorul de credit care finanţează lucrarea, conform preşedintelui CJ Nicolae Ioţcu.

Contestarea licitaţiei este un drept perfect legal, însă şi cei care folosesc acest drum au nişte drepturi de care au dreptul de-a se bucura în fiecare zi, dincolo de orice licitaţii şi contestaţii. Ori contestarea licitaţiei deja încheiate încalcă aceste drepturi ale plătitorilor de taxe şi impozite prin lungirea termenului de reparare a drumului până la… nu se ştie când, date fiind procedurile impuse de lege în această chestiune. Calvarul acestui drum şi-al utilizatorilor lui durează de măcar trei ani, iar contestaţia amintită mai sus lungeşte patimile drumului, şi-ale călătorilor, şi-ale maşinilor sau căruţelor, cu cel puţin 30 de zile în cazul în care contestaţia va fi respinsă, şi cu mult mai mult dacă va fi admisă, caz în care licitaţia se va relua, şi este posibil să fie iarăşi contestată…

Ce este absolut sigur este că drumul Arad – Felnac se va reabilita. Ce nu se ştie încă este cine va face lucrarea, când se va apuca de treabă şi, mai ales, când va fi gata, că gropile cresc precum Făt-Frumos, în trei zile cât într-un an – şi nimeni nu le mai contestă dezvoltarea.

Recomandările redacției