calvin1După Cătălin Bucur, un alt fotbalist aflat pe lista neagră a lui Adrian Falub a pus punct aventurii sale în tricoul „alb-roşu”. Sosit în Calea Aurel Vlaicu în vara anului 2010, Ali Calvin Tombaye a câştigat pe rând lupta pentru titularizare pe banda dreaptă a defensivei cu Dorin Mihuţ şi Ionuţ Bălan, însă odată cu „încorporarea” camerunezului Feussi, a rămas pe banca de rezerve. Mai mult, Adrian Falub a considerat că fotbalistul nu a avut tot timpul o atitudine corespunzătoare la pregătire, drept pentru care a anunţat că renunţă la serviciile sale.
Calvin a tot aşteptat să vadă ce se întâmplă în curtea „Bătrânei Doamne”, însă, cum până la această dată starea de incertitudine persistă, a decis să-şi rezilieze contractul cu formaţia fanion a oraşului său. Peste toate, jucătorul de 26 de ani risca să piardă contractul la Elore Bekes­csaba, formaţie la care mai evoluează arădenii Botiş, Varga şi Leucuţa. Practic, Calvin îl înlocuişte în lotul liderului seriei de Vest a ligii secunde maghiare pe Cornel Nădăban, care a ales să se întoarcă acasă şi să joace la CS Ineu.
În turul acestei ediţii de campionat, Calvin a marcat un gol în contul „texti­liştilor”. La Piteşti, arădeanul a închis tabela (0-2) din postură de vârf, ca înlocuitor al lui Cristian Silvăşan. Ex. utistul a fost titular cert în primele runde ale sezonului ca mijlocaş de bandă dreaptă, însă odată cu accidentarea din meciul cu Corona Braşov şi sosirea lui Patrice Feussi, Calvin a avut apariţii meteorice în echipă.
În campionatul ţării vecine a mai ajuns şi un alt fost utist. Pus pe liber de FCM Târgu Mureş, Claudiu Pascariu a semnat un contract cu Honved, formaţie ce ocupă poziţia a cincea în prima ligă maghiară. Până la începutul anului trecut, fundaşul de 24 de ani era căpitan la UTA.

Recomandările redacției