Cămătarii care au vandalizat „Rațio Beach” rămân după gratii

0
882

Au depus contestații peste contestații, dar doi dintre cămătarii care au șantajat și amenințat patroana „Rațio Beach”rămân în arest preventiv, în prezent fiind încarcerați în Penitenciarul Arad. Rechișan Sorina însă, cea de-a treia inculpată din dosar, rămâne în arest la domiciliu. De menționat este faptul că și ea a contestat decizia Judecătoriei Arad, sperând să fie pusă în libertate. Astfel, Judecătoria Arad a hotărât să mențină arestul preventiv pentru Crișan Claudia și Stăniș Dorel și arestul la domiciliu pentru Rechișan Sorina. Deși toți trei au contestat această hotărâre la instanța superioară și anume Tribunalul Arad, nu li s-a dat câștig de cauză. „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: -Crișan Claudia – în prezent aflată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad; -Stăniș Dorel-Andrei – în prezent aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad; -Rechișan Sorina-Veronica – arestată la domiciliu, împotriva încheierii penale nr. 1314/30.12.2019 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Arad în dosarul de mai sus. (…) Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07.01.2020”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Deși cele trei persoane au fost arestate de Judecătoria Arad pentru șantaj, cămătarie și favorizarea infractorului, magistrații Tribunalului Arad au dispus, în luna noiembrie, măsura arestului la domiciliu pentru o inculpată.

Amintim că trei persoane au fost reținute în data de 19 noiembrie a anului trecut, pentru șantaj și cămătărie. Se pare că patroana restaurantului „Rațio Beach” a fost amenințată de cele trei persoane și șantajată pentru a obține foloase materiale din partea acesteia. Deși ei au primit din partea victimei suma de 400.000 de euro, au continuat să pretindă tot mai mult până când femeia s-a adresat Poliției. Totodată, restaurantul „Rațio Beach” de pe Ștrandul Neptun a fost vandalizat de aceleași persoane.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a făcut mai multe cercetări din care s-a stabilit faptul că timp de mai mulți ani, o femeie s-a ocupat cu cămătăria. Mai exact, în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

La un moment dat, patroana restaurantului „Rațio Beach” nu a mai putut să gireze bani în cont, lucru care i-a enervat pe cei ce trebuiau să primească sumele de bani din partea acesteia.  Pentru că femeia nu a mai reușit să plătească și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză au luat problema în propriile mâini și s-au dus să rezolve în felul lor. Așadar, ei au săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere. Ca să fie și mai credibili, ei au distrus fațada restaurantului pe care îl deține victima. Cele două femei și bărbatul au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, șantaj și favorizarea infractorului. Magistrații au dispus în data de 20 noiembrie, arestarea celor trei persoane pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.