Camera tânărului: ce să nu lipsească și cum o faci mai interesantă

0
135

D acă ai un copil adolescent și te muţi într-o casă nouă sau vrei să renovezi, camera lui este printre cele mai importante locuri din întreaga locuinţă. Aceasta îi servește atât ca dormitor, birou, cât și ca su­fra­gerie, și este necesar să-i surprindă personalitatea, dar și să-i mulţu­meas­că toate nevoile.
Iată câteva elemente necesare în ca­mera adolescentului tău:
Atmosferă primitoare
În primul rând, cere-i părerea înainte de a face planul pentru camera lui. El va pu­tea să-ți comunice cât mai clar ceea ce îl ins­piră. Nu uita că gusturile tinerilor se schimbă destul de rapid, așa că este indicat să te concentrezi pe minimalism și să-l lași pe co­pi­lul tău să adauge elementele specifice pasiunilor sale. Poți opta pentru leduri smart care colorează întreaga cameră și care pot fi controlate prin Bluetooth, ca element mo­dern. Copilul va aprecia aceste mici detalii care îi transformă camera într-o ascunzătoare perfectă pentru un adolescent.
Culori inedite, dar rafinate
Când te muți în casă nouă și pui la cale stilul de amenajare pentru întregul spațiu, camera adolescentului trebuie să urmeze aceleași reguli de rafinament. Ce trebuie să eviți atunci când alegi culorile este aspectul plictisitor și decorul prea serios. Este vorba, totuși, de camera unui tânăr, în care trebuie să surprinzi acest spirit, mai liber­tin. Op­tea­ză pentru culori pe care le alegi îm­preună cu acesta sau nuanțe cât mai sigure, din punct de vedere estetic. Printre acestea se nu­mă­ră albastru bleumarin, galben muștar sau nuan­țele pastelate și cele neutre, precum gri.
Funcționalitatea
În secolul XXI, tot ceea ce ține de desig­nul de interior se concentrează în mare par­te pe funcționalitate. De la mobilier modular, eficientizarea spațiului și folosirea unei încă­peri cu mai multe scopuri, toate acestea ar trebui să se regăsească în amenajările contemporane. Pentru copilul tău este esențial să poată desfășura în camera lui diferite activități, fără a fi încurcat. Camera lui devine o minigarsonieră, iar mobilierul minimalist, montat pe pereți, cu mult spațiu de depo­zitare este cel mai potrivit. De asemenea, acordă atenție biroului pe care îl alegi, de­oarece copilul tău va lucra mult, în special în perioada în care face școala online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.