Camerele video ale polițiștilor locali încep să facă victime

0
645

Apar primele „victime” ale camerelor de luat vederi, recent montate pe autovehiculele din componența flotei DGPL Arad.

Imortalizat sâmbătă, 14 decembrie 2019, forțând culoarea roșie a semaforului în zona Gării CFR, șoferul grăbit al unui autoturism marca Opel va fi lăsat fără permis de Poliția Română.

În situația expusă (video la finalul articolului), acest  lucru s-ar fi petrecut oricum, deoarece, la locul faptei se afla un echipaj al acestei instituții, care a reacționat rapid la fapta șoferului grăbit, pe care l-a interceptat, oprit și sancționat.

Dacă, însă, echipajul de la rutieră nu s-ar fi aflat în imediata vecinătate a contravenientului, materialul video furnizat cei de la poliția locală ar fi fost suficient, după cum reiese din înregistrare, pentru identificarea și sancționarea conducătorului auto. Utilitatea noilor echipamente provine și din capacitatea acestora de a realiza înregistrări ”în buclă”, în sensul salvării temporare a două minute anterioare momentului în care polițistul acționează butonul de inițiere a capturii video (în situația de față, polițistul local a acționat comanda de salvare după ce șoferul a trecut pe culoarea roșie a semaforului, dar filmarea a inclus și momentele premergătoare ale contravenției).

Aceste înregistrări realizate de la bordul automobilelor de serviciu vor fi utile și în alte cazuri, de exemplu atunci când conducătorii auto nu se conformează semnalelor agenților de poliție care dirijează traficul, indiferent de instituția căreia îi aparțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.