Toate structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura, în perioada 7-20 septembrie a.c., o campanie la nivel național, având ca scop pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

Activitățile vor fi desfășurate de următoarele instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Agenția Județeană împotriva Traficului de Persoane Arad și Instituția Prefectului – Județul Arad.

Activitățile vor fi desfășurate pe două etape, în perioada 7-9 septembrie fiind  organizate întâlniri cu arădenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber.

În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

 

Vor fi transmise zece sfaturi/recomandări:

#1 Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!

#2 Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!

#3 Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!

#4 Sunați la 112 doar în caz de nevoie!

Situațiile de urgență nu sunt o joacă!

#5 Pe mâna cui încredințați copilul?

Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!

#6 Lumea drogurilor nu este lumea ta!

#7 Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!

#8 Drumurile publice nu sunt loc de joacă!

#9 Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!

#10 Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!

 

#10PENTRUSIGURANTA

Reprezentanții structurilor MAI vor fi prezenți la deschiderea anului școlar, pentru a transmite copiilor succes la învățătură, asigurând părinții și cadrele didactice de toată disponibilitatea în rezolvarea problemelor care pot apărea.

 

Recomandările redacției