apiaFermierii interesaţi de subvenţiile acordate pentru bunăstarea animalelor – porci, trebuie să ştie că nu mai pot depune solicitări. Cererile de plată pentru Măsura 215 – bunăstarea porcilor au putut fi depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad numai până pe data de 18 august. De menţionat că, fermierii au putut depune cererile pentru subvenţii începând din data de 16 iulie.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii acestei măsuri trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR), aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii.

Cererea de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor deţinute poate fi depusă o singură dată la Centrul APIA, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Recomandările redacției