Campania „Donează sânge – Salvează o viaţă” la SC HAI Extrusion SRL

0
244

Pandemia ne impune distanţare fizică, dar rămânem împreună solidari şi responsabili. SC HAI Extrusion SRL susţine cadrele medicale şi autorităţile pentru ges­tionarea crizei de sănătate actuale, iar prin această campanie lansăm un îndemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajaţii noştri către toţi membrii comunităţii, pentru a merge şi dona sânge într-o perioadă în care nevoia este acută. Campania „Donează sânge – Salvează o viaţă” este deja tradiţie printre angajaţii companiei noastre şi suntem mândri că de fiecare dată sunt impicaţi tot mai mulţi angajaţi. Aceştia sunt bineînţeles recompensaţi de către companie pentru gestul măreţ pe care îl fac dar satisfacţia cea mai mare este împlinirea sufletească că astăzi sunt un erou şi am salvat viaţa cuiva.
Sângele face diferenţa dintre viaţă şi moarte, este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit şi un număr din ce în ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sânge. De cele mai multe ori sângele donat salvează viaţa pacienţilor din spitale. În contextul pandemiei cu corona virus, este nevoie şi de plasmă convalescentă Covid – 19 bogată în anticorpi şi prelevată de la persoanele vindecate de Covid 19 pentru pacienţii din spitalele de boli infecţioase aflaţi în stare critică. Încercăm să ajutăm cât mai mult Centru de Transfuzie din Arad prin implicarea constantă a companiei noastre atunci când este nevoie de noi şi să răspundem prezent de fiecare dată.” – Claudia Vargă, Manager HSE la HAI Extrusion SRL.
În cadrul societăţii SC HAI Extrusion SRL există mulţi angajaţi care sunt donatori permanenţi prinre care şi directorul general, domnul Cornel Lina, care pe lângă donarea de sânge mai oferă şi trombocite – „Citafereza – tehnica recoltării trombocitelor“. Deseori este nevoie de anumite componente ale sângelui cum ar fi trombocitele. Există un aparat automat care separă componentele sângelui încă din faza de donare. Prelevarea se face într-un sistem autorizat, închis, steril şi apirogen; cu truse sterile şi de unică folosinţă. Sângele este recoltat de la nivelul braţului, trombocitele sunt extrase imediat din sânge, iar restul sângelui se reîntoarce la donator.
Donarea sângelui reprezintă un proces complet anonim, ceea ce înseamnă că identitatea ta și rezultatele testelor efectuate pe sângele tău vor rămâne confi­dențiale. Donatorul se află în control total asupra rezultatelor, ele neputând fii utilizate în afara Centrului de Transfuzii și neexistând posibilitatea să se facă anchete epistemologice fără acordul în scris al acestuia.
De asemenea, este un proces 100% voluntar care poate ajuta la salvarea a până la trei persoane din sângele uneia singure. În plus, donatorul nu se supune niciunui risc în timpul procesului de donare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.