Campania gratuită de vaccinare antigripală a demarat: DSP Arad a solicitat 13.000 de doze și este în așteptare, momentan

0
224
Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii demarează săptămâna aceasta.
 
Cu toate astea, la Arad, campania încă nu a început, din cauza că dozele de vaccin nu au ajuns încă în județul nostru.
”Când vom primi vaccinul antigripal, se va desfășura și la noi campania gratuită de vaccinare, deocamdată nu le-am primit. Am solicitat de la Minister 13.000 de doze”, ne-a declarat Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
 
 Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a unui număr de aproximativ două milioane de doze de vaccin antigripal.
 
 În cadrul campaniei de vaccinare vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
 Campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
De asemena, conform celor de la Minister, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID 19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.