În urma unui eveniment tragic întâmplat recent în care un elev a decis să își pună capăt zilelor, mai mulți elevi au venit cu idei de prevenție. Consiliul Județean al Elevilor dorește să propună idei noi pentru sănătatea mentală a elevilor. Membrii Consiliului Județean al Elevilor Arad, propun o inițiativă prin care elevii să fie evaluați anual de către specialiști, pentru a identifica elevii care au nevoie de consiliere.

Dorim să lansam o inițiativă prin care ne propunem să integrăm în școli o evaluare mintală anuală a elevilor și lansarea unei campanii de promovare a importanței sănătății mintale. Această simplă discuție cu un psiholog are rolul de a îi descătușa pe elevi de frustrările acumulate și de a îi face să conștientizeze că au alături pe cineva de încredere, care poate sa îi ajute să iasă din impas. Discuția cu un specialist nu trebuie privită cu teamă, deoarece psihologul are la bază cele mai bune intenții și nu îi este permis să divulge informațiile pacient – psiholog“, au spus reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Arad.

Campania va include organizarea a două videoclipuri, care au rolul de a sublinia importanța sănătății mintale în rândul tinerilor și apoi trecerea la promovarea acestora în școli și pe rețelele de socializare. Cei care au inițiat proiectul doresc ca numărul elevilor care suferă de depresie să scadă cât mai mult cu putință.

Recomandările redacției