Direcția de Sănătate Publică Arad în parteneriat cu Crucea Roșie Română filiala Arad, propune realizarea unei activități de educație pentru sănătate în condițiile de pandemie COVID19.

Acțiunea are ca scop,  informarea corectă a populației din municipiul Arad pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID 19. Echipaje de voluntari de Cruce Roșie vor patrula în oraș în zonele aglomerate, institutii publice, stații mijloace de transport în comun și vor ruga persoanele să poarte masca, să o poarte corect și să păstreze distanțarea socială. Patrulele de voluntari vor purta echipament specific cu sigla Crucii Rosii. Echipajele vor fi susținute de voluntari, elevi, studenți, pensionari iar populația este rugată să respecte această activitate.

Începând cu acest weekend, patrulele de voluntari de la Crucea Roșie Arad au fost prezente în mijlocul cetatenilor, pentru a le transmite recomandări privind măsurile de prevenție împotriva Covid-19.” Pe aceasta cale dorim să le mulțumim voluntarilor pentru sprijin și să facem un apel către cetățeni să respecte măsurile de prevenție cu strictețe”, precizează cei de la Crucea Roșie.

Recomandările redacției