Campanie de informare în Vama Nădlac

0
1070

Secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului, Ovidiu Burdușa, s-a aflat astăzi în vama Nădlac I, pentru a desfășura campania de informare „Fii responsabil”, adresată cetățenilor români care lucrează în străinătate.  Secretarul de stat a vorbit cu mai mulți români care plecau din ţară, le-a înmânat broșuri de informare și le-a amintit că pot apela la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, la Ministerul Muncii sau la ambasadele şi consulatele zonelor în care merg. Toate informațiile cuprinse în campania Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pot fi consultate pe site-ul www.diasporahub.ro.

Din delegație a mai făcut parte și senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, Mihai Dinu Gându, director al Direcției Disaporta din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Mihai Dohotar, consilier în cadrul Departamentului.  Delegația a fost însoțită de prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

„Am venit la Vama Nădlac pentru a începe o campanie de informare, care va continua şi în zilele următoare în principalele puncte de ieşire din ţară, puncte aeriene şi terestre. Prin această campanie de informare ne dorim ca cetăţenilor români care merg în străinătate – şi aici ne referim atât la români care se întorc la casele lor în Diaspora, dar şi la cei care lucrează în străinătate sezonieri -, să le fie respectate drepturile. (…) Ne interesează ca fraţii noştri din străinătate să ajungă acolo în condiţii de siguranţă, să îşi desfăşoare activităţile în condiţii de maximă siguranţă. Practic, vrem să ştim dacă drepturile le sunt respectate, dacă au semnat un contract în limba română sau într-o limbă pe care o cunosc, ne interesează foarte mult ca ei să se întoarcă cu bine acasă”, a declarat, la PTF Nădlac I, secretarul de stat Ovidiu Burduşa.

Prefectul Gheorghe Stoian a verificat din nou procedura de îmbarcare a cetățenilor care au tranzitat pe jos punctul de trecere a frontierei de stat Nădlac I.  

„Avem sute de persoane care intră pe jos prin PTF Nădlac I, iar noi avem obligaţia să le asigurăm transportul. Sunt aici în frontieră tocmai pentru a supraveghea modul în care se asigură transportul. Cred că de la ultima întâlnire cu toţi factorii de decizie, condiţiile s-au îmbunătăţit”, a declarat prefectul Gheorghe Stoian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.