VI-FE a fost prima echipă ce a rămas în picioare în fața celor de la Progresul Pecica timp de 90 de minute. Din păcate, pentru echipa lui Ciba, semifinala de Cupa României, disputată la Semlac, trebuia să aibă o câștigătoare, iar aceasta a fost, după prelungiri, tot liderul Ligii a IV-a Arad. Scorul de 0-0 a fost neconform cu realitatea din teren, adică cu numărul de ocazii create de ambele formații. Cinci la număr în primul act, trei pentru Felnac și două pentru Pecica și câteva contre tăioase în partea secundă și în prima repriză de prelungiri.
Diferența și încă una importantă, imprevizibilă la cum s-au desfășurat ostilitățile s-au făcut în ultimele 12 minute din cele 120. Iată și cum s-au înscris golurile:
0-1 (min. 108): Huțanu primește o minge cadou la un aut de poartă ratat al lui Soltesz, pasează pentru Păcurar, pune latul din fața porții
0-2 (min. 113): Contraatac al Progresului, mingea circulă pe traseul Popa – Copil – Puie, ultimul a trimite cu latul din gura porții
0-3 (min. 114): După o lovitură liberă a felnăcanilor, pe contră, Păcurar primește balonul în gaură de la Aldan și înscrie simplu
0-4 (min. 116): Debandadă după al treilea gol al pecicanilor, Șoltezs și Maxim au avut ceva de împărțit, Păcurar profită, scapă singur și realizează „hattrickul”
Felnacul părăsește cu capul sus competiția denumită KO, cu regretul de a nu fi profitat în special de ocaziile ivite în prima repriză. „Am făcut un joc foarte bun, am jucat cam ce am pregătit, în prima repriză am avut trei ocazii mari de tot. Altfel se juca meciul dacă reușeam să marcăm, mai ales că adversarii nu au prins cea mai bună formă. În repiza a doua, am optat pentru contraatacuri pentru că știam că vor ieși mai montați de la cabine. În prelungiri, nu am mai avut prospețime. Mai mult, după primul gol luat l-am urcat și pe V. Fritea și ne-au prins pe contraatacuri încă de trei ori. A fost un joc foarte bun făcut de noi, cred că a fost o repeteție bună și pentru ei în vederea barajului care urmează, tot pe sistem knock-out. Sunt foarte mulțumit de băieți, am progresat mult, sunt premise bune pentru vară, când vom mai muta un pic la nivel de lot și cred că vom fi surpriza plăcută a noului campionat”, consideră Lucian Ciba, antrenorul Victoriei.
Pecica este la 90 de minute de eventul județean, deși adevăratul obiectiv e promovarea în în Liga a III-a. „Am întâlnit o echipă foarte bună, care în retur a făcut o figură frumoasă. Știam că vom avea un meci greu, căci le-am simțit potențialul și în partida de campionat. Prima repriză a fost mai echilibrată, trei ocazii mari ei și două noi, după care am pus stăpânire pe joc, iar în prelungiri am marcat. Felnacul a progresat foarte mult față de tur, îi felicit pentru cum au abordat partida și cum au jucat. Desigur, îi felicit și pe jucătorii mei pentru atitudine și răbdarea avută până la primul gol, apoi nu s-a mai pus problema câștigătoarei. A fost un meci foarte bun pentru noi, un meci cu miză contra unei echipe dificile, ne prinde bine pentru barajul care îl vom juca. Trebuie să rămânem conectați la ultimele etape din campionat, finala de Cupă și apoi la dubla manșă de la baraj. Le-am spus băieților că doar câștigarea campionatului rămâne o figură frumoasă, dar la anul rămânem să jucăm tot în Liga 4-a dacă nu avansăm în urma barajului. Ne dorim enorm să ne îndeplinim obiectivul pentru a-i face mândri pe oamenii din Pecica, să câștigăm tot ce se poate pentru cei care ne susțin și ne încurajează. Așadar, ne dorim să câștigăm și finala cu Păulișul, dar barajul rămâne principala noastră țintă”, a precizat și Dan Stupar, antrenorul „galben-albaștrilor”.
Formații:
Felnac: Soltesz – Sîrbu, Șiclovan, Crișan V. Fritea – R. Fritea, Vidac – S. Măgulean (110 Trifan), Maxim, Gyebnar (62 Bogdan) – C. Gabor (62 Leuca, 90 Baroti).
Pecica: Rusu – Țuguleascu (48 Ponta), Ew. Wild, V. Gabor, Aldan (116 Edu) – Arsene, S. Popa – Huțanu, Puie (116 Moraru), Copil – P. Măgulean (53 Păcurar).
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Andrei Pantea
Observatori: Leontin Buda, Daniel Scridon

Recomandările redacției